Mi legyen a tüntetések fő szimbóluma?

2018.12.17. 09:09

Szánkó, sárga mellény? A földön fekvő Hadházy Ákos? Szerintetek mi lenne a legjobb szimbóluma a tüntetéseknek? Ez a hét kérdése az Azonnalin.

Mi legyen a tüntetések fő szimbóluma?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Vasárnap este komoly méreteket öltött a tüntetés Budapesten, olyannyira, hogy még a belvárostól nagyon messze levő Kunigunda utcai MTVA-székház elé is több ezer ember vándorolt ki az esti órákban, köztük tizenhárom képviselő is, akik azt szerették volna elérni, hogy felolvashassák a petíciójukat.

A képviselők az MTVA egyik sminkszobájában éjszakáztak, hétfő reggel pedig Hadházyt biztonsági örök hajították ki az épületből, miután megpróbált felmászni egy lépcső korlátain, hogy bejusson az élő adásba. Az egészet élőző Szél Bernadettet utánalökték.

Viszont még nincs egy egységes jelkép, ami összefogná a tüntetőket. Felirat már van,

tudniillik Simicska Lajos híres mondását, az O1G jelszót („Orbán egy geci”) már többen posztolgatják, és fújják fel mindenhová a városban.

Pedig lehetne könnyen találni: az MSZP-P például az elején bejelentette, hogy ők felveszik a franciaországi tüntetések okán elhíresült sárga mellényt; a vasárnap esti tüntetésen a női képviselők fehér sapkát húztak; a tüntetők összetörtek néhány szánkót, amit aztán a Momentum gyűjtéssel pótol; Donáth Annát, a Momentum alelnökét pedig egy legálisan vásárolható (bár nem szabályosan használt) füstbomba miatt teperték le és vitték el a a rendőrök.

Tehát: mi legyen szerintetek a tüntetők közös szimbóluma?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek