+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 17:47
Hétfőn este több ezer ember tüntetett az MTVA Kunigunda utcai székházánál a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény és a propaganda ellen. A tömeg egy része több kormánypárti médium székházánál is felolvasta a tüntetők öt pontját, amit vasárnap este óta nem mernek felolvasni a köztévében.

Több ezren tüntettek hétfő este az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, miután vasárnap éjjel és hétfőn napközben

 

egy csoport ellenzéki képviselő ment be az MTVA székházába, hogy felolvassanak adásban egy petíciót, de ez nem sikerült nekik.

 

A Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon elnevezésű Facebook-eseményt eredetileg Hadházy Ákos független képviselő hozta létre, akit Szél Bernadettel együtt valóban kipenderítettek az ajtón a reggeli órákban. Tettek is emiatt egy feljelentést hivatalos személy elleni erőszak címén, az MTVA meg őket jelentette fel, és a biztonság kedvéért polgári jogi birtokvédelmi eljárást is kért a közmédia a kerületi jegyzőtől. Ha többet akarsz tudni arról, mit tehet egy parlamenti képviselő egy közintézményben, és mit lehet ellene tenni, olvasd el ezt.

 

A tömeg egy része végig a Kunigunda utcában maradt, ahol először politikusok tartottak beszédeket; majd később a tömeg egy kisebb része a Momentum vezetésével elindult, és először a HírTV, a Ripost, a Figyelő, a Mediaworks, majd a 888 épületéhez mentek, ahol felolvasták az öt pontot – azt, amit a közmédiában tegnap este óta nem hajlandóak felolvasni, avagy:

 

+ a túlóratörvény elutasítását,

+ a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszavonását,

+ a közmédia függetlenségét,

+ a rendőri túlórák megszüntetését,

+ és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

 

Az Azonnali élőben követte, hogy mi történt, olvasd el most!

 

összesen: 56 db | 20 db/oldal

1 2 3

Fekő Ádám

Idén még egy tüntetést tervez az ellenzék, és az pénteken lesz. A pártelnök azt kérte, hogy mutassák meg még idén utoljára.

Bukovics Martin

Az M1 18.40 körül megmutatta, hogyan nézett ki a vasárnap esti képviselői MTVA-látogatás szerintük: eszerint a központjukba bejutott ellenzéki képviselők össze-vissza telefonoztak, tűzjelzőt helyeztek üzembe, ajtókat nyitogattak, biztonsági őröket zaklattak, valamint szerkesztőségek munkatársait is. Bár legalább tíz ellenzéki képviselő is a közmédia helyszínén tartózkodott, a tévé nem tartotta fontosnak sem azt, hogy megkérdezze őket, miért vannak ott, sem azt, hogy elmondja, mit követelnek, mik a céljaik. A bejátszást követően fideszes beszélő fejekkel helyezték kontextusba a székházban történteket. A műsorvezető külön felhívta arra a figyelmet, hogy nem hívtak vendégeket, hogy megvédjék a testi épségüket, ezért videóchaten hívták fel ifjabb Lomniczi Zoltánt.

Bakodi Péter

Civilruhás rendőrök is vannak
2018. december 17. 18:52

Őket onnan lehet megismerni, hogy bár civilruhásak, kilógnak a fülhallgató-kábeleik a sapkák alól.

 

Szél Bernadett a köztévében továbbra sem olvashatta fel ezt az öt pontot, de a tüntetésen már legalább felolvasta. Fekete-Győr Andrásnak adta át a szót hozzá téve, hogy a Momentum nélkül nem tartanának itt.

„Az elmúlt időben többet voltam veletek, mint a barátnőmmel” – vallott közösségének a jelenleg parlamenten kívüli párt elnöke. 

„Orbán Viktor csak az erő nyelvéből ért. Amit ti mutattatok az elmúlt egy hétben, az erő volt. Végre erő volt nyolc év után” – mondta már emeltebb hangsúllyal, majd kiemelte, hogy az ellenzék végre rájött, hogy itt össze kell fogni. 

Bakodi Péter

Egy piros és egy fehér palack is van ennél a rendőrnél, amiből fújni lehet majd könnygázt vagy paprikaspray-t.

 

Bakodi Péter

Pár irodában ég a lámpa
2018. december 17. 18:36

Szél Bernadett beszél épp, de az sokkal érdekesebb, hogy vajon ki az a szerencsés, aki most bent van a székházban? Netán a vasárnap este óta keresett döntéshozó?

 

Kulcsár Árpád

Nagyon, de nagyon sok a rendőr!
2018. december 17. 18:35

Fél órája hivatalosan is elkezdődött a tüntetés, nagyon nagy a rendőri készültség, és a tüntetők is egyre gyűlnek. A helyszínen levő Bakodi Péter munkatársunk küldött fotókat:

 

RENDŐRKORDON A BEJÁRAT ELŐTT.

 

A LEGTÖBBEN AZ MTVA-DOLGOZÓK PARKOLÓJA ELŐTT VANNAK.

 

DE GYŰLNEK A TÜNTETŐK IS. ŐK PÉLDÁUL BUSSZAL ÉRKEZTEK.

Bukovics Martin

Az M1 esti hatos híradójában a délelőtti hallgatáshoz, majd a a dél körüli sorosozáshoz képest már viszonylag sokat foglalkoznak mind a ma történtekkel, mind azzal, hogy tüntetnek az MTVA Kunigunda utcai központja előtt. A híradóban főleg az MTVA álláspontját ismertetik, miszerint „képviselői mandátumból eredő jogokon való túlterjeszkedésről, és azzal való agresszív visszaélésről” van szó az ellenzéki képviselők részéről. (Ilyen bűncselekmény egyébként nem létezik.)

Az ellenzék részéről a párbeszédes Szabó Tímeának osztottak csak lapot két mondat erejéig, aki azt mondta, jogszerűen tartózkodtak az épületben. Bejátszottak egy felvételt arról is, hogy ezekben a percekben is tüntetnek az MTVA-központ előtt. A híradóban Hidvéghi Balázs Fidesz-kommunikátor sorosozását most is bejátszották, ahogy az Alapjogokért Központ nevű Fidesz-szervezet vezetőjének, Szánthó Miklósnak az MTVA-éval megegyező véleményét is, amely szerint az ellenzéki képviselők visszaéltek pozíciójukkal. 

Bakó Bea

Hadházy elmondja a Hiszekegyet
2018. december 17. 18:21

Az imával azt akarja bizonyítani, hogy nem keresztényellenes, ami szintén megjelent a kormányzati médiában a tüntetők kapcsán. Nagy tapsot kapott érte.

Bakó Bea

Hadházy: A hatalom lelkébe tapostunk
2018. december 17. 18:19

Vannak fájdalmas testrészei azután, hogy kidobták a székházból de jobban fáj neki, hogy millióknak hazudnak, kezdte Hadházy. A DK-s Varju Lászlót, akit korábban biztonsági őrök tepertek le, épp ekkor vitték el a mentők, Hadházy külön köszönetet mondott neki, és megjegyezte, hogy a mentősöket sem engedték be hosszú ideig a székházba. Nem az a feladatunk, hogy fizikailag elfoglaljuk ezt a rádiót, de le kell állítani a fizetett kormánypropagandát, ami egy fontos bástyája ennek a rendszernek – mondta Hadházy.

Hutter Marianna

Nézd élőben a beszédeket!
2018. december 17. 18:11

Vadai Ágnest tulajdonképpen a Hír TV faggatta arról, hogy tegnap este miért nyomták be a tűzriadót, csakhogy az Azonnali is éppen ott élőzőtt a DK-s képviselő mellett, így gyorsan megtudtuk, hogy ő is a sajtóból olvasta, hogy tűzriadó lett volna.

Mi azonban megkérdeztük, miért nem engedték be az épületbe hétfő délután, mire a képviselő elmondta, hogy „sokat ugyan nem beszéltek vele, de megszorongatták a kezét és leszedték a sapkáját”. Aztán a rendőrség segítségét kérték, és a segítségükkel sikerült bejutni, azaz leszereltek egy portást.

Vadai elmondta, hogy Varju Lászlóhoz bementek a mentők. Őt még délelőtt teperte le hat biztonsági őr a földre.  

 

Hutter Marianna

Szél nem tartaná szerencsésnek, ha a tömeg beszabadulna a székházba, de szerinte a jogállamhoz és a demokráciához semmi köze nincs annak, amit a hatalom művel. Ha bármi történik, a hatalom lesz érte a felelős, hiszen meggátolják őket ellenzéki képviselőket abban, hogy a munkájukat végezzék – mondta Szél az Azonnalinak arra a kérdésre: elképzelhetőnek tartja-e, hogy felszólítsa a tömeget arra, hogy bemenjenek a székházba. Sőt, még a rendőröket sem engedik be a székházba, ami egészen brutális – folytatta.

 

Hutter Marianna

Hatkor kezdődik a tüntetés
2018. december 17. 17:46

Jó sok készenléti rendőrt vezényeltek ki az MTVA székházához. a rendőröket 10-15 méterre az épülettől sorakoztatták fel. Köztük már nem szabad elmenni, tehát ennél közelebb nem lehet jutni a székházhoz. A tüntetés este hatkor kezdődik.

 

Pedig a párttársa, Fekete-Győr András pont ezt csinálta pár napja. De mit tud tenni a Momentum, ha parlamenti képviselőik nincsenek, akiket beengednének a székházba? És mit vár a tüntetésektől Donáth? Ez is kiderül az interjúból.

 

összesen: 56 db | 20 db/oldal

1 2 3
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miután Salvini 2018 tavaszán elárulta a többi olasz jobboldali pártot az Öt Csillag Mozgalommal való kormányzás kedvéért, most, hogy kitaktikázta magát a hatalomból, azok békejobbot nyújtottak neki.

Egyelőre az élettani hatásait tesztelték az eddigi leghosszabb repülőútnak, ráadásul rakomány és csomagok nélkül indult a gép.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

Kína hivatalosan még csak nem is jelezte, miért halasztják el a Volt egyszer egy Hollywood című film premierjét.

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek.

Nagyobb baja is van Győrnek a polgármester szexbotrányánál: csúcsidőben folyamatosan maradnak ki a buszok, megoldás egyelőre nem látszik.

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás