Végiglátogatták a propagandalapok székházait a tüntetők hétfő este

2018.12.17. 17:47

Hétfőn este több ezer ember tüntetett az MTVA Kunigunda utcai székházánál a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény és a propaganda ellen. A tömeg egy része több kormánypárti médium székházánál is felolvasta a tüntetők öt pontját, amit vasárnap este óta nem mernek felolvasni a köztévében.

Végiglátogatták a propagandalapok székházait a tüntetők hétfő este

Több ezren tüntettek hétfő este az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, miután vasárnap éjjel és hétfőn napközben

egy csoport ellenzéki képviselő ment be az MTVA székházába, hogy felolvassanak adásban egy petíciót, de ez nem sikerült nekik.

A Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon elnevezésű Facebook-eseményt eredetileg Hadházy Ákos független képviselő hozta létre, akit Szél Bernadettel együtt valóban kipenderítettek az ajtón a reggeli órákban. Tettek is emiatt egy feljelentést hivatalos személy elleni erőszak címén, az MTVA meg őket jelentette fel, és a biztonság kedvéért polgári jogi birtokvédelmi eljárást is kért a közmédia a kerületi jegyzőtől. Ha többet akarsz tudni arról, mit tehet egy parlamenti képviselő egy közintézményben, és mit lehet ellene tenni, olvasd el ezt.

A tömeg egy része végig a Kunigunda utcában maradt, ahol először politikusok tartottak beszédeket; majd később a tömeg egy kisebb része a Momentum vezetésével elindult, és először a HírTV, a Ripost, a Figyelő, a Mediaworks, majd a 888 épületéhez mentek, ahol felolvasták az öt pontot – azt, amit a közmédiában tegnap este óta nem hajlandóak felolvasni, avagy:

+ a túlóratörvény elutasítását,

+ a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszavonását,

+ a közmédia függetlenségét,

+ a rendőri túlórák megszüntetését,

+ és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

Az Azonnali élőben követte, hogy mi történt, olvasd el most!

Frissítés

Gergely Előd Gellért

Már csak egy holland tudósítócsapat maradt élőzni

23:04 Gergely Előd Gellért

Mindenki szétszéledt, a rendőrök kedvesen megkérték a tétovákat, és most levonultak. Csak egy holland tudósítócsapat maradt élőzni. A felszerelésüket elnézve 80 milliárd forintnál lényegesen kevesebb pénzbe kerülő eszközből is meg tudják oldani.

Gergely Előd Gellért

Ennek itt most vége

22:57 Gergely Előd Gellért

Nagy a tanácstalanság a tömegben, egyre többen hangzik el a sziasztok köszönés. Bár a keménymag még kitart és nem mozdul sehova, egyre többen mennek haza. Páran visszaindultak a Kunigunda utcai MTVA-székházhoz.

A tüntetésnek most érezhetően vége lett.

Gergely Előd Gellért

A 888-hoz tartanak a momentumosok

22:32 Gergely Előd Gellért

Az online felület irodája a Perc utcában található, alig pár sarokra a Flórián tértől. Közben páran rájöttek, hogy holnap is munkanap van, de ez sem tántorítja el őket, hogy meglátogassák a vélhetően üres szerkesztőséget. Egy vonuló közben megörült a nagy menetelésnek, és közölte, hogy meglett neki a napi 20 ezer lépése. Valaki válaszol rá: neki eddig csak 14 529 van.

Hutter Marianna

Valaki felmászott magasra

22:27 Hutter Marianna

és eldurrantott egy füstbombát a szemközti gyárban:

Gergely Előd Gellért

Tiszteletüket tették a momentumosok a Mediaworks előtt

22:22 Gergely Előd Gellért

„Hazudik a tévé, propaganda turné, mocskos Fidesz, gyertek velünk!” – ezek a legnépszerűbb rigmusai a Momentum tagjai által a Mediaworks elé irányított menetnek, ami azóta már a Figyelő szerkesztősége előtt van a Flórián térnél. Itt valaki megjegyezte, hogy szarszag van. A Figyelő után a 888 szerkesztősége a cél. (Érdekesség, hogy a Mediaworks központja korábban a megszüntetett Népszabadság szerkesztősége volt.)

Hutter Marianna

Ez csalás!

22:20 Hutter Marianna

„Gyertek a Mediaworkshöz, megnézzük, mit csinal a Momentum” – mondták páran, majd elmentek a Kunigunda utcából. Egy srác azzal búcsúzott a készenlétisektől: „Legközelebb ne gyertek ennyien, mert ez csalás!” Amúgy megy a dobolás, sörözés, cigi: karneválhangulat a hideg ellen.

Gergely Előd Gellért

Több százan tartanak a Mediaworks székházához

22:08 Gergely Előd Gellért

A Mediaworks Bécsi úti központjához megy a demonstrálók egy része. Ez a cég adta ki a legtöbb megyei napilapot, a Nemzeti Sportot és a Magyar Időket is, ám pár hete nagylelkűen beletett mindent a közösbe.

Hutter Marianna

Akadnak azért még párszázan az MTVA előtt

22:02 Hutter Marianna

Mutatjuk, miket skandálnak.

Bukovics Martin

A Kétfarkú Kutyapárt akciózik az MTVA előtt

21:59 Bukovics Martin

Kilakoltatott családok éve, vetítették rá egy falfelületre, miközben azért az MTVA-székház előttről is szállingóznak el az emberek, jelenti Hutter Marianna. Páran azt skandálják, hogy „a tévémaci szégyenkezik”. Közben az MKKP a híressé vált kisvasutazós Orbán-falfirkát is kivetítette.

Pintér Bence

Bezárjuk mára a boltot!

21:54 Pintér Bence

Kedves olvasóink, eddig tartott ma az Azonnali percről percre tudósítása az MTVA Kunigunda utcai épülete előtt tartott tüntetésről. Bakodi Péter kollégám a Hír TV-hez vándorolt csapattól válik el éppen, ahonnan a momentumos mag a Flórián térre, a Lokál és a Figyelő székháza felé tart, többen viszont HÉV-vel távoznak, mások a Kunigunda utcába mennének vissza, ahol azonban Hutter Marianna kolléganőm szerint szintén nincsen nagy mozgás, onnan is mennek hazafelé az emberek.

Köszönjük az eddigi figyelmet! A tüntetők pénteken folytatják; mi azonban holnap is itt leszünk Magyarország, Közép-Európa, az EU és a világ legfontosabb híreivel. Jó éjszakát, kollégáimnak és a tüntetőknek, rendőröknek jó melegedést kívánok!

Bukovics Martin

Gyurcsány: Szelfi oké, interjú nincs

21:52 Bukovics Martin

„Szelfizünk?” – kérdezte Gyurcsány Ferenc az Azonnali MTVA előtti tüntetésről tudósító újságírójától. Mikor Hutter Marianna azt válaszolta neki, hogy nem, viszont kérdezne párat, a Demokratikus Koalíció elnöke azt mondta, kérdést feltenni a szóvivőnek lehet. Szóval végül őt kérdeztük.

Bakodi Péter

Tanácstalan a tömeg

21:41 Bakodi Péter

Nem igazán tudják, mit akarnak, hová menjenek.

Bakodi Péter

Megérkeztünk a HírTV-hez

21:24 Bakodi Péter

Mondjuk a rendőrök is.

Bakodi Péter

A rendőrök már a Hír TV előtt is ott vannak

21:23 Bakodi Péter

Pedig azért jöttek ide a tüntetők, mert majd itt nem lesznek.

Hutter Marianna

Szétszakadt a tömeg

21:19 Hutter Marianna

Ötven-száz ember a közeli Hír TV-hez indult, de legalább ezren maradtak az MTVA-nál.

Bakodi Péter

De szép iroda, kár lenne, ha valami baj érné!

21:15 Bakodi Péter

A Hír TV felé sétáló csapat botlott bele a helyi Fidesz-irodába. „Bontsuk le!” – skandálták, aztán inkább húztak egy simicskát:

Bakodi Péter

Vannak, akik a Hír TV-t veszik célba

21:07 Bakodi Péter

Valaki elkiabálta magát, hogy „Hír TV”, és nagyjából 50-100 ember el is indult az ismét kormánypártivá vált csatorna szerkesztősége felé, ami szintén az óbudai részen van, az MTVA-tól nem túl messze.

Bakodi Péter

„Utálom a nagyhasút, üsse el a kisvasút”

21:04 Bakodi Péter

– nem mi mondjuk, hanem a tömeg skandálja éppen. De rendszeresen megy az „Orbán egy geci” is, illetve most az, hogy „közpénzből magánmédia”.

Bakodi Péter

Szabad médiát, boldog karácsonyt!

20:57 Bakodi Péter

Nem igazán akarnak hazamenni az emberek. Többen felmásztak egy trafóra, azt is felfújták egy szalagkorlátra, hogy propaganda. Skandálás: szabad médiát! A harmadik emeleten, a Híradó.hu szerkesztőségében ég a villany.

Hutter Marianna

Varju László testén ütés- és rúgásnyomokat találtak

20:46 Hutter Marianna

Egy DK-s mondta be a hangosbemondóba. Ami még megemlítendő a DK részéről, hogy megjelent Gyurcsány Ferenc is!

Bukovics Martin

Miskolcon félpályás útlezárással tüntettek a kormány ellen

20:43 Bukovics Martin

Olvasónk küldött egy fényképet nekünk Miskolcról, ahol félpályás útlezárással tüntettek a kormány ellen, így csatlakozva az egyre inkább országossá váló tiltakozáshullámhoz. „Vegyes fogadtatásban részesültünk. Délután négy és hat óra között voltunk kint, sokaknak nem tetszett, hogy mentek volna haza munkából, és lassítottuk a forgalmat. Volt viszont olyan buszsofőr is, aki elismerően intett nekünk, illetve volt, aki beállt a sorba a forgalomból” – írta olvasónk.

Fekő Ádám

Kijöttek a képviselők a székházból

20:42 Fekő Ádám

+ Kunhalmi Ágnes Azt mondja, a tüntetők nélkül nem sikerült volna, ez és hősök, igazi ellenállók.

+ Korózs Lajos szocialista képviselő követte, ő magát csak parlamenti forradalmárként mutatta be, és ellenzéki kerekasztalt követel. 

+ Niedermüller Péter a DK-ból Oroszországot látta a székházban.

+ A DK-s Oláh Lajos azt akarja, ha mindenki gyerekének jó lenne Magyarországon, de ehhez el kell zavarni ezeket.

+ Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó arra büszke, hogy sok jó ember van a színpadon, párttól függetlenül, mindenki az ellenzékből. Hallják, hogy az emberek összefogást akarnak, és ők itt most összefogtak.

+ A Párbeszéd Tordai Bencéje azt ígéri, nem csak az utcán és az interneten lesznek ott, hanem mindenhol, ahol fáj a rezsimnek. 

+ A jobbikos Jakab Péter egyedül őfelségét hiányolja, és azt kéri, szálljon le közéjük Garancsi István luxusgépével.

+ A Liberálisok Bősz Anettje azt ígéri, visszatérnek.

+ Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbikból csak azt mondja, amit az előtte lévők: nem hátrálnak, és nem elég a közösségi médiában nyomkodni a telefont. 

+ Harangozó Tamás az MSZP-ből egy mondatot hozott: „Ez nem az ellenállás vége, ez az ellenállás kezdete.”

+ Szabó Szabolcs Csepelről érkezett, számára az bizonyodott be, hogy Orbán és a rendszere is geci.

+ Gréczy Zsolt a DK-ból azt ígérte, ez az egész akkor ér véget, amikor ezek eltakarodnak, és rendet tesznek Magyarországon. 

Fekő Ádám

Jön Sneider Tamás, a Jobbik elnöke!

20:29 Fekő Ádám

Túl kevés gyerek születik, és szerint a Fidesz idejében születik a legkevesebb, a kormány le akarja járatni az ellenzéket, és 

a tüntetők most a magyar történelem,

akiknek mindent meg kell tennie azért, hogy eltüntessék az enyveskezű maffiakormányt.

Hutter Marianna

Tényleg nagyon hideg van, Lokálokat égetnek

20:17 Hutter Marianna

A tüntetők mindent megtesznek érte, hogy kibírhatóbb legyen ez a brutális téli éjszaka, például tüzet is gyújtottak. Többek közt egy Lokált is bedobtak, ez ugyebár Habony Árpád ingyenes napilapja, amiben múlt hét pénteken a 16-ból 14 oldalt folgalt el a kormányhirdetés, így már csak két cikk fért még bele.

Fekő Ádám

Márki-Zay Péter hozott migránsozást is!

20:15 Fekő Ádám

„Vidéken milliók rettegnek a migránsoktól, és még nem jöttek rá, hogy migránsokat Magyarországra kizárólag a Fidesz telepített be” – mondta Márki-Zay Péter, aki Siófok polgármesterének adta át a szót beszéde után, aki azt sorolta fel a tömegnek, miből van elege neki, és Magyarország többi polgármesterének is szerinte. 

Bakodi Péter

Valaki azért pénzt is fog keresni ezen a tüntetésen

20:07 Bakodi Péter

600 forintért árulják a forralt bort. Bár még így is jobban megéri, mint a karácsonyi vásáron venni ugyanezt. 

Hutter Marianna

Fekete-Győr: Megérdemelné a székház, hogy bemenjen a tömeg!

19:56 Hutter Marianna

A Momentum elnöke szerint érdemes lenne megnézni, hol gyártják a kormány álhíreit, hol hazudnak a mi pénzünkből. Arra a felvetésre, hogy ez bűncselekmény is lehet, azt mondta, a kormány is számtalan bűncselekményt elkövet. Minderről az Azonnalinak adott élő interjúban beszélt Fekete-Győr András.

Bakodi Péter

Sisakot fel! Szólt a parancs a rendőröknek

19:53 Bakodi Péter

Válaszul valaki azt kiabálta, hogy szeretkezz, ne szerelkezz, most meg azt skandálják, hogy „le a sisakot!”

Bakodi Péter

Egyre jobb a hangulat

19:52 Bakodi Péter

Már megy az „aki ugrál, Soros-bérenc”, Bayer Zsoltnak is szidták az anyját, illetve begyulladt pár görögtűz is.

Hutter Marianna

Vége a tüntetésnek, de a tüntetők nem mennek haza

19:48 Hutter Marianna

Mocskos Fidesz, tolvaj Fidesz! Orbán, takarodj! – kiabálják. Pirotechnikai eszközöket is használnak.

Fekő Ádám

Annyira senki nem gondolhatta komolyan, hogy véget ér a tüntetés

19:44 Fekő Ádám

Márky-Zay Péter saját bevallása szerint este 8-ra érkezik a székház elé, szóval valaminek még kell majd történnie, különben nagyon el lesz keseredve Hódmezővásárhely lázárverője.

Bakodi Péter

Vakuztak az egyik irodából

19:43 Bakodi Péter

Válaszul a tüntetők odavilágítottak.

Bakodi Péter

Szép képek a tüntetésről!

19:35 Bakodi Péter

A vasárnapinál is sokkal több rendőr van a köztévé székháza előtt, és bár az összellenzéki tüntetés szervezői kifejezetten kérték a résztvevőket, menjenek haza, a tömeg erre nem nagyon hajlik. A rendőrök a pozitívumot látják az egészben:

„Legalább nem kurvaanyáznak.”

Bakodi Péter

Az emberek nem akarnak hazamenni

19:25 Bakodi Péter

Bár nagyon erősen küldik haza az embereket, mert nem akarnak tüdőgyulladásos karácsonyozókat, nem is a kisrendőrök a felelősek ezért az egészért, a jelenlévők nem nagyon mozdulnak. Egy ittasnak tűnő figura közben egy kisrendőrrel fényképezkedett, de rászólt a főnöke, hogy ezt ne hagyja. 

Bukovics Martin

Szerény kérés Orbánhoz képest

19:24 Bukovics Martin

Milyen szerény Horváth András, Hadházy Ákos tanácsadója, amikor egyharmadnyi helyet kér az ellenzéknek a közmédiában. 2002-ben Orbán Viktor még külön baloldali és külön jobboldali köztévét szeretett volna (Németországban például hasonló rendszer van: az ARD inkább konzervatívabb, a ZDF inkább baloldalibb-liberálisabb hangvételt tol). Ezután született meg Medgyessy Péter akkori, MSZP által jelölt miniszterelnök híres mondata, miszerint nem kell két köztévé, elég egy is, és akinek tévé kell, vegyen magának. Vettek is!

Fekő Ádám

A tüntetés bejelentője, az egykori NAV-os Horváth András zár

19:18 Fekő Ádám

Horváth elég visszafogott folytatást szeretne, ugyanis két dolgot kért:

1. A közmédiában szeretne egyharmadnyi helyet az ellenzéknek.

2. Mindenki menjen haza.

Pintér Bence

Miért nem működik most jól a központi propaganda?

19:15 Pintér Bence

Szakács András gyorselemzése a tüntetésekről, és arról, hogy miért nem működik olyan jól most a központi propaganda:

„A lejárató propagandaüzenetek a tömegeknek szólnak, de baj lehet belőle, ha túl nagy tömegről szólnak. Az elmúlt két évben a Soros-ellenes propagandakampány minden eleme a társadalom egy kis szeletének és egy adott személynek a démonizálását tűzte ki célul: Soros és a sorosisták a megtestesült gonosz, mindannyian hazaárulók.

Ez a szélsőséges üzenet azonban korlátozza is egyben a propaganda lehetőségeit. Amit el lehet mondani pár ellenzéki politikusról és civilről, azt nem lehet rásütni széles társadalmi tömegekre. A rabszolgatörvény pedig a munkavállalók széles tömegét érintheti. A törvény ellen tiltakozók Soros-ügynöknek történő beállítása közel sem jelenti azt, amit korábban, miszerint a széles többséget hangolják egy kis méretű csoport ellen. Az ellenség immáron a hétköznapok embere lett.”

Bakodi Péter

A Betyársereg is képviselteti magát!

19:14 Bakodi Péter

Igaz, egy fővel és nem háromszázzal, de ez valószínűleg azért van, mert Volner János nem szólt senkinek. Az úriember kabátja karját kell nézni.

Fekő Ádám

Fogjunk össze a munkahelyeken is!

19:10 Fekő Ádám

„Ha Áder aláírja a rabszolgatörvényt, akkor elindul a sztrájkok szervezése” – mondta Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Székely szerint nem csak az ellenzéki pártoknak kell összefognia, hanem a munkahelyeken is a dolgozóknak.

Fekő Ádám

Kepli Lajos beszéde után nem kérdés, hogy a Jobbik beállt az ideiglenes összefogásba

19:05 Fekő Ádám

A Jobbik képviselője szerint olyan egység teremtődött meg vasárnap este, amire még nem volt eddig példa. Ez már abban is látszott, hogy elismerősen szólt még az MSZP-s Szanyi Tiborról is, aki be akarta vinni hozzájuk a székházba Vona Gábort, amikor megtudta, hogy ott van. Ennyire nyíltan tényleg soha nem állt be a sorba senki ebből a pártból.

Bukovics Martin

Ez a három hír fért bele az M1 19 órás rövidhíradójába

19:02 Bukovics Martin

1. Elutasítja a kormány az ENSZ migrációs csomagját

2. Ezen a héten folyósítják a családtámogatásokat

3. Sikeresen zárult a közmédia adománygyűjtő műsora

A „nap mozgalmasabb híreivel” fél nyolckor jönnek.

Fekő Ádám

Hadházy bejelentette, hogy megtrollkodják a köztévét

18:58 Fekő Ádám

Társadalmi célú hirdetésként fogják leadatni pénzért az európai ügyészséghez való csatlakozást követelő reklámot, illetve az öt fel nem olvasott pontot. John Oliver is elégedetten csettintene erre a megoldásra, ő Donald Trumpnak üzenget rendszeresen pénzért a kedvenc tévécsatornáján. 

Bukovics Martin

Ifj. Lomniczi: Tartsák tiszteletben a közmédia szakmai autonómiáját!

18:56 Bukovics Martin

Ifjabb Lomniczi Zoltánt az M1 műsorvezetője arról kérdezi, szerinte az ellenzéki képviselők beleszóltak-e a köztévé szakmai autonómiájába azzal, hogy meg akarták zavarni az élő adást, hogy azt akarták, az M1-en olvassák be az ötpontos petíciójukat. A 10/10-es válasz: bezzeg a Napkelte 100 százalékos balliberális vonalat tolt, mégsem befolyásolták azt fideszesek, és kísérletet sem tettek rá. A fideszes beszélő fej szerint tiszteletben kell tartani a közmédia autonómiáját, pláne egy országgyűlési képviselőnek.

Fekő Ádám

Fekete-Győr András péntekre szeretne búcsúbulit

18:54 Fekő Ádám

Idén még egy tüntetést tervez az ellenzék, és az pénteken lesz. A pártelnök azt kérte, hogy mutassák meg még idén utoljára.

Bukovics Martin

Az M1 ifj. Lomniczi Zoltánnal értelmezi a történteket

18:53 Bukovics Martin

Az M1 18.40 körül megmutatta, hogyan nézett ki a vasárnap esti képviselői MTVA-látogatás szerintük: eszerint a központjukba bejutott ellenzéki képviselők össze-vissza telefonoztak, tűzjelzőt helyeztek üzembe, ajtókat nyitogattak, biztonsági őröket zaklattak, valamint szerkesztőségek munkatársait is. Bár legalább tíz ellenzéki képviselő is a közmédia helyszínén tartózkodott, a tévé nem tartotta fontosnak sem azt, hogy megkérdezze őket, miért vannak ott, sem azt, hogy elmondja, mit követelnek, mik a céljaik. A bejátszást követően fideszes beszélő fejekkel helyezték kontextusba a székházban történteket. A műsorvezető külön felhívta arra a figyelmet, hogy nem hívtak vendégeket, hogy megvédjék a testi épségüket, ezért videóchaten hívták fel ifjabb Lomniczi Zoltánt.

Bakodi Péter

Civilruhás rendőrök is vannak

18:52 Bakodi Péter

Őket onnan lehet megismerni, hogy bár civilruhásak, kilógnak a fülhallgató-kábeleik a sapkák alól.

Bakodi Péter

Bár elvileg büntetett előéletű csürhéről van szó, azért egy Ady-idézet is kifért

18:50 Bakodi Péter

Fekő Ádám

Fekete-Győr András többet volt a tüntetőkkel, mint a nőjével

18:47 Fekő Ádám

Szél Bernadett a köztévében továbbra sem olvashatta fel ezt az öt pontot, de a tüntetésen már legalább felolvasta. Fekete-Győr Andrásnak adta át a szót hozzá téve, hogy a Momentum nélkül nem tartanának itt.

„Az elmúlt időben többet voltam veletek, mint a barátnőmmel” – vallott közösségének a jelenleg parlamenten kívüli párt elnöke. 

„Orbán Viktor csak az erő nyelvéből ért. Amit ti mutattatok az elmúlt egy hétben, az erő volt. Végre erő volt nyolc év után” – mondta már emeltebb hangsúllyal, majd kiemelte, hogy az ellenzék végre rájött, hogy itt össze kell fogni. 

Bakodi Péter

Kétféle palackkal is készültek a rendőrök

18:46 Bakodi Péter

Egy piros és egy fehér palack is van ennél a rendőrnél, amiből fújni lehet majd könnygázt vagy paprikaspray-t.

Bakodi Péter

Pár irodában ég a lámpa

18:36 Bakodi Péter

Szél Bernadett beszél épp, de az sokkal érdekesebb, hogy vajon ki az a szerencsés, aki most bent van a székházban? Netán a vasárnap este óta keresett döntéshozó?

Kulcsár Árpád

Nagyon, de nagyon sok a rendőr!

18:35 Kulcsár Árpád

Fél órája hivatalosan is elkezdődött a tüntetés, nagyon nagy a rendőri készültség, és a tüntetők is egyre gyűlnek. A helyszínen levő Bakodi Péter munkatársunk küldött fotókat:

RENDŐRKORDON A BEJÁRAT ELŐTT.

 

A LEGTÖBBEN AZ MTVA-DOLGOZÓK PARKOLÓJA ELŐTT VANNAK.

 

DE GYŰLNEK A TÜNTETŐK IS. ŐK PÉLDÁUL BUSSZAL ÉRKEZTEK.
Bukovics Martin

Az M1 híradója beszámolt a tüntetésről!

18:21 Bukovics Martin

Az M1 esti hatos híradójában a délelőtti hallgatáshoz, majd a a dél körüli sorosozáshoz képest már viszonylag sokat foglalkoznak mind a ma történtekkel, mind azzal, hogy tüntetnek az MTVA Kunigunda utcai központja előtt. A híradóban főleg az MTVA álláspontját ismertetik, miszerint „képviselői mandátumból eredő jogokon való túlterjeszkedésről, és azzal való agresszív visszaélésről” van szó az ellenzéki képviselők részéről. (Ilyen bűncselekmény egyébként nem létezik.)

Az ellenzék részéről a párbeszédes Szabó Tímeának osztottak csak lapot két mondat erejéig, aki azt mondta, jogszerűen tartózkodtak az épületben. Bejátszottak egy felvételt arról is, hogy ezekben a percekben is tüntetnek az MTVA-központ előtt. A híradóban Hidvéghi Balázs Fidesz-kommunikátor sorosozását most is bejátszották, ahogy az Alapjogokért Központ nevű Fidesz-szervezet vezetőjének, Szánthó Miklósnak az MTVA-éval megegyező véleményét is, amely szerint az ellenzéki képviselők visszaéltek pozíciójukkal. 

Bakó Bea

Hadházy elmondja a Hiszekegyet

18:21 Bakó Bea

Az imával azt akarja bizonyítani, hogy nem keresztényellenes, ami szintén megjelent a kormányzati médiában a tüntetők kapcsán. Nagy tapsot kapott érte.

Bakó Bea

Hadházy: A hatalom lelkébe tapostunk

18:19 Bakó Bea

Vannak fájdalmas testrészei azután, hogy kidobták a székházból de jobban fáj neki, hogy millióknak hazudnak, kezdte Hadházy. A DK-s Varju Lászlót, akit korábban biztonsági őrök tepertek le, épp ekkor vitték el a mentők, Hadházy külön köszönetet mondott neki, és megjegyezte, hogy a mentősöket sem engedték be hosszú ideig a székházba. Nem az a feladatunk, hogy fizikailag elfoglaljuk ezt a rádiót, de le kell állítani a fizetett kormánypropagandát, ami egy fontos bástyája ennek a rendszernek – mondta Hadházy.

Hutter Marianna

Nézd élőben a beszédeket!

18:11 Hutter Marianna

Kulcsár Árpád

Vadai azt mondja, őt is megcibálták a biztonsági őrök, amikor próbált bejutni

18:00 Kulcsár Árpád

Vadai Ágnest tulajdonképpen a Hír TV faggatta arról, hogy tegnap este miért nyomták be a tűzriadót, csakhogy az Azonnali is éppen ott élőzőtt a DK-s képviselő mellett, így gyorsan megtudtuk, hogy ő is a sajtóból olvasta, hogy tűzriadó lett volna.

Mi azonban megkérdeztük, miért nem engedték be az épületbe hétfő délután, mire a képviselő elmondta, hogy „sokat ugyan nem beszéltek vele, de megszorongatták a kezét és leszedték a sapkáját”. Aztán a rendőrség segítségét kérték, és a segítségükkel sikerült bejutni, azaz leszereltek egy portást.

Vadai elmondta, hogy Varju Lászlóhoz bementek a mentők. Őt még délelőtt teperte le hat biztonsági őr a földre.  

Kardos Gábor

Ez a tél lehet az új tavasz

17:58 Kardos Gábor

Vigyünk végre szabadon színeket a komor téli hétköznapokba! Íme, a legújabb pesti és európai divatkollekció!

Hutter Marianna

Szél: Bármi történik, a hatalom lesz érte a felelős!

17:58 Hutter Marianna

Szél nem tartaná szerencsésnek, ha a tömeg beszabadulna a székházba, de szerinte a jogállamhoz és a demokráciához semmi köze nincs annak, amit a hatalom művel. Ha bármi történik, a hatalom lesz érte a felelős, hiszen meggátolják őket ellenzéki képviselőket abban, hogy a munkájukat végezzék – mondta Szél az Azonnalinak arra a kérdésre: elképzelhetőnek tartja-e, hogy felszólítsa a tömeget arra, hogy bemenjenek a székházba. Sőt, még a rendőröket sem engedik be a székházba, ami egészen brutális – folytatta.

Kardos Gábor

Ez a tél lehet az új tavasz

17:55 Kardos Gábor

Vigyünk végre szabadon színeket a komor téli hétköznapokba! Íme, a legújabb pesti és európai divatkollekció!

Hutter Marianna

Hatkor kezdődik a tüntetés

17:46 Hutter Marianna

Jó sok készenléti rendőrt vezényeltek ki az MTVA székházához. a rendőröket 10-15 méterre az épülettől sorakoztatták fel. Köztük már nem szabad elmenni, tehát ennél közelebb nem lehet jutni a székházhoz. A tüntetés este hatkor kezdődik.

Hutter Marianna

A momentumos Donáth Anna szerint hülyeség a rendőröket dobálni

17:45 Hutter Marianna

Pedig a párttársa, Fekete-Győr András pont ezt csinálta pár napja. De mit tud tenni a Momentum, ha parlamenti képviselőik nincsenek, akiket beengednének a székházba? És mit vár a tüntetésektől Donáth? Ez is kiderül az interjúból.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek