További ellenzéki képviselők próbálnak bejutni az MTVA épületébe

2018.12.17. 09:59

Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszéltünk telefonon: nem csak az ellenzéki képviselők és a rendőrök, de az MTVA dolgozói sem tudnak bejutni a közmédia épületébe.

További ellenzéki képviselők próbálnak bejutni az MTVA épületébe

Egyre több ellenzéki képviselő jelenik meg az MTVA Kunigunda utcai székházánál. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszélt telefonon Azonnali, aki Gréczy Zsolttal, Oláh Lajossal (DK) és Hiszékeny Dezsővel (MSZP) próbál bejutni az épületbe, egyelőre sikertelenül.

A képviselő szerint a rendőröket is csak a portáig engedik be a közmédia területén.

A belépés megtagadását nem indokolják a képviselőknek, de külön abszurdum a történetben, hogy az MTVA dolgozóit sem engedik be a főbejáraton az épületbe, ők is tanácstalanul állnak a környéken.

Az épületen belül van éjszaka óta Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselők, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Bana Tibor (Jobbik) Bősz Anett (Liberálisok, képviselőként független), Varju László (DK) és bejutott Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is, aki az Azonnalinak arról beszélt már odabent, hogy oda akarták vezetni Papp Dániel MTVA-igazgatóhoz, mert nem ismerték fel. A két korábbi LMP-társelnököt, a független képviselő Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kitették az épületből.

Az Index szerint eközben az MSZP-s Molnár Zsolt (nyitóképünkön), a jobbikos Szilágyi István és a párbeszédes Tordai Bence is az épületben van.

FRISSÍTÉS (2018. 12. 17. 10:30):

A korábbi hírekkel szemben Tordai Bence nincs az épületben, bejutott azonban a stúdió elé Oláh Lajos (DK), Molnár Zsolt (MSZP), Niedermüller Péter (DK) és Korózs Lajos (MSZP). Ők a kerítésen másztak át, hogy ellátmányt vigyenek a bent lévőknek. Estére tüntetést hirdettek meg, most már egyenesen a Kunigunda utcába.

A stúdiók előtt közben továbbra is nyolc-tíz fegyveres biztonsági őr áll sorfalat, hogy megakadályozzák a képviselők belépését egy olyan stúdióba, ahonnan egyébként most nem is folyik adás. Bangóné Borbély Ildikó egyébként kávét vett a biztonsági őröknek, akik nem hagyhatják el a helyüket.

NYITÓKÉP: MSZP / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek