+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 11:39
Vasárnap éjjel parlamenti képviselők léptek be az MTVA épületébe, hogy beolvassák a kint lévő több ezer tüntető követeléseit, amit a Momentum fogalmazott meg, ez azonban azóta sem sikerült. Egyre több ellenzéki képviselő van a közmédia épületében, estére pedig újabb tüntetést hirdettek meg oda. Kövesd a napot az Azonnalin!

Vasárnap este több ezer tüntető érkezett az MTVA épülete elé. A céljuk az volt, hogy beolvassák azt az öt követelést, amit a Momentum fogalmazott meg. Ezek:

 

1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonását!

2. Kevesebb rendőri túlórát!

3. Független bíróságokat!

4. Európai Ügyészséget!

5. Független közmédiát!

 

Az MTVA épületébe az éjszaka folyamán ellenzéki parlamenti képviselők jutottak be, akik aztán ott is éjszakáztak, de nem engedték őket élő kamera közelébe. Reggel a képviselők megpróbáltak bejutni az élő adásba, az ezt megkísérlő Hadházy Ákost kidobták az épületből, Szél Bernadettel együtt. Azóta egyre több képviselő érkezik az MTVA épületébe, estére pedig újabb tüntetést hirdettek meg az épület elé.

 

Kövesd velünk az eseményeket percről percre!

 

A videó vége felé lehet megnézni a fogócskát, és azt, ahogy megpróbálják lefogni.

 

A Demokratikus Koalíció néhány országgyűlési- és egy európai parlamenti képviselője úgy döntött az MTVA Kunigunda utcai székházában, hogy utánajárnak annak, hogy hová tűnt Varju László, akit még délelőtt tepertek le a biztonsági őrök.

 

Az akció nem sikerült, a képviselőknek nem sikerült feljutni az emeletre, így az őröket azzal fenyegették meg, hogy oda fogják hívni a tömeget, majd lefeküdtek arccal a földre egyrészt Varju képviselőtársukért, másrészt a dolgozók felé való szolidaritásból. Az akció jelenleg is tart, itt lehet követni:

 

 

 

Hutter Marianna

Külföldi magyarok is fognak tüntetni
2018. december 17. 15:34

Nemcsak Budapesten lesz újabb tüntetés a rabszolgatörvényként elhíresült módosítás ellen, hanem több külföldi nagyvárosban is. Lesz demonstráció többek közt Brüsszelben, Hágában, Dublinban, Bécsben, Stuttgartban, Londonban, Hannoverben és Brémában is. 

Kulcsár Árpád


Szél Bernadett, Bősz Anett, Demeter Márta, Varga-Damm Andrea, Vadai Ágnes és Lukácsi Katalin vidáman ropták G Ras dalára!

 


 

Bakó Bea

Hadházy Ákos és az MTVA is feljelentést tett annak kapcsán, hogy Hadházyt és Szélt erővel kidobták a biztonságiak az MTVA székházából. De ki jelentsen fel kit ebben a helyzetben? Hova mehetnek be pontosan az országgyűlési képviselők az igazolványukkal, és mit csinálhatnak ott? Mikor szabad őket kidobni? Itt összefoglaltuk.

Fekő Ádám

Kálmán Olga az, akinek épp egyik tévénél sem dolgozik, de azért megtette, amit meg lehetett. Facebookon olvasta be, úgyhogy a végső győzelemtől még nagyon messze van az ellenzék. 

 

 A Diétás Magyar Múzsa eljátszott a gondolattal. A lényeg:

„Képviselő úr, a főszerkesztő úr, a főigazgató úrral egyeztetve azt a rendelkezést adta, hogy önök élőben nem jelentkezhetnek be, erre a médiatörvény sem biztosít önöknek jogot. Két dolgot tudunk felajánlani, mivel a közmédiában szerepelni viszont joguk van. Most lehozunk egy kamerát ide, vagy ki a ház elé, és amit mondanak, az a reggeli híradóban lesz egy 90 másodperces hírbe vágva, vagy holnap reggel a közéleti izé című műsorban biztosítunk öt perc élőt. A főigazgató úr a kilencven másodpercet és az öt percet is garantálja.”

Hutter Marianna

„Be szerettem volna jutni az MTVA épületébe, hogy képviselőtársaimhoz csatlakozzak, de az le van zárva” – erről beszélt a hétfőn kora délután ugyancsak a közmédia székházához érkező Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő az Azonnali kérdésére. Elmondta: rajta kívül is további országgyűlési képviselők is szeretnének bemenni, például a szocialisták közül Gurmai Zita vagy Szakács László. Egyébként a kerítésen át sem lenne egyszerű bemászniuk, mert azokon a részeken, ahol az alacsonyabb,

 

már rendőrök állnak, a magasabb szakasz egyes részein pedig kiálló drótok vannak.

 

Kérdésünkre, hogy az LMP társelnöki miért nincsenek a helyszínen, Schmuck úgy válaszolt, hogy 12 órától házbizottsági ülés van a múlt héten a parlamentben történtek miatt. Felvetésünkre, hogy hogyhogy nem váltották egymást az LMP-s képviselők az MTVA épületében, mint ahogyan azt más pártok is tették, úgy reagált: ő nem tudta, hogy az éjszakát az épületben ott töltő Ungár Péter (LMP-s országgyűlési képviselő, az Azonnali többségi tulajdonosa) meddig marad bent, korábban pedig azért nem jött, mert átfagyott az előző esti tüntetésen. Ugyanakkor hangsúlyozta: mindenképpen több LMP-s képviselő fog részt venni a ma esti demonstráción.

Hutter Marianna

Beszéltünk Stummer Jánossal, aki szerint végig egyértelmű volt, hogy nem olvashatják be a követeléseiket. „Azon gondolkodom hosszú órák óta, hogyan jutott el idáig ez az ország” – mondta Stummer az Azonnalinak. Hogy még mit mondott, azt ide kattintva nézheted meg. 

A 12 órás híradónak csak a végére fért be, hogy az MTVA reagáljon valamit a mai eseményekre. A 13 órás híradó viszont már azzal kezdődött, hogy sem a tüntetők, sem az ellenzék céljait, szándékait nem ismertetve reagált az MTVA az épületben történtekre. Utána pedig a fideszes Hidvéghi Balázs beszélt arról, hogy ezek a Soros-hálózat módszerei, mármint amit az ellenzék csinált. A köztévé híradójában egy érintett sem szólalt meg: azaz

 

hiába flangál az MTVA épületében egy csomó ellenzéki politikus, hiába van ott egy csomó kamera, újságíró, szerkesztő, vágó, valahogy csak nem akarnak összetalálkozni a felek, holott ez egy igazi, exkluzív anyag lehetne az M1-en!

Ezek voltak a magyar köztévé hírei a 12 órai híradóban, sorrendben:

 

1. Mégsem magányos merénylő lehetett a berlini gázoló.

Arról a terrortámadásról van szó, amelyik 2016 karácsonyán történt a nyugat-berlini breitscheidplatzi karácsonyi vásáron (most 2018 van), ez még egy berlini helyszíni bejelentkezést is megért a köztévének, amiben a tudósító a Die Zeit hetilap egyik, 5 napja megjelent cikkét ismerteti.

2. Szakértő: ellenőrizhetetlen folyamatok zajlanak Nyugat-Európában. 

A szakértő Horváth József, akire rákeresve a Google csak kormánypárti felületeket hoz ki találatként első oldalon.

3. Egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok Bosznia-Hercegovinában.

Ez is megért egy helyszíni tudósítást a horvát-bosnyák határ melletti Bihácsról a köztévének.

4. Hivatalos látogatásra érkezett Budapestre a spanyol külügyminiszter.

Ez az első magyarországi hír.

5. Szijjártó Péter: Egyre több ország utasítja el az ENSZ globális migrációs csomagját.

Az anyag a külügyi bizottság reggeli ülésén készült, amelyről az Azonnali is beszámolt.

6. Szijjártó Péter: Magyarország nem enged a nyomásnak.

Mármint Kárpátalja ügyében, a NATO-s szövetségesek ugyanis nem nézik jó szemmel, hogy hazánk vétózgatja Ukrajna NATO-csatlakozási törekvéseit.

7. Jövő év elejétől vezetik be a gyermekek otthongondozási díját. 

Novák Katalin EMMI-államtitkár meg is szakértette, hozzátéve: egy ellenzéki képviselő sem szavazta meg a javaslatot.

8. Több mint 132 millió forint adomány gyűlt össze a Jónak lenni jó! műsorban.

Jó hosszú, többperces MTVA-önpromó. Külön kiemelték, hogy a Mészáros-csoport (így hangzott el) 20 milliót adományozott.

9. Egy bohócdoktorként is dolgozó színész gyűjtött adományokat Miskolcon. 

Helyszíni tudósítás Miskolcról.

10. A fogyatékossággal élő gyermekek is kaptak ajándékot Debrecenben. 

A Tankcsapda zenekartól.

11. Adománygyűjtés Debrecen főterén.

Helyszíni tudósítás a belvárosból.

12. Az utolsó nagy roham a kezdődik a fenyőfaárusoknál.

A tudósító Esztergomból jelentkezik be. Kiderül: a legolcsóbb fenyő fogy.

13. Egyre többen vannak a sípályákon. 

A Veszprém megyei Eplényből jelentkezik egy tudósító több percen keresztül. Összefoglalom: bár van hó, azért hóágyúznak is.

14. A karácsonyra készülnek világszerte.

Vatikánvárosban, Gázában, Betlehemben.

15. Robbanás egy étteremben.

Japánban. A gázvezeték robbanhatott be.

16. MTVA: Túlterjeszkedtek jogaikon a képviselők, ezért az MTVA feljelentést tett.

Azt mondták, be hogy épület előtt dulakodtak az egyenruhások és a tüntetők, a benti politikusok hamis tűzriadót csináltak, ajtókat nyitogattak, a műsorkészítés egyik helyiségében éjszakáztak, mindezt FB-on live-ozták. Hadházy  az MTVA szerint többször is provokálta az őröket, azok többször is felszólították a távozásra, végül kirakták. Az MTVA feljelentést tett a rendőrségen, mondták még be. Hogy miért mentek be az ellenzékiek az MTVA-ba, és miért tüntettek az épület előtt, nem hangzott el.

17. Hidvéghi Balázs: Az ellenzéki politikusok agresszívan visszéltek hatalmukkal.

Ő a Fidesz kommunikációs igazgatója. Szerinte az ellenzék megakadályozta egy közüzem működését, erőszakkal akadályozták volna meg egy szerkesztőség működését, meg akarják félemlíteni az újságírókat. Ezek jólismert, bevándorláspárti Soros-hálózati módszerek, összegezte Hidvéghi. Hogy miért mentek be az ellenzékiek az MTVA-ba, és miért tüntettek az épület előtt, azt sajnos nem tudták meg az M1 nézői.

18. Sporthírek.

Pintér Bence

Szinte teljes külső és belső blokád van érvényben a közmédia Kunigunda útjai székhelyén, értesült az Azonnali ott dolgozóktól. Nem csak a telephelyre való be- és kijutás ütközik problémába, hanem még az irodákat is kulcsra záratták a dolgozókkal a feletteseik, így próbálva megakadályozni, hogy az épületben tartózkodó ellenzéki politikusok nehogy benyissanak oda.

 

WC-re is csak úgy mehetnek ki, ha a szobából távozva egyből kulcsra zárják az ajtót.

 

Információink szerint a hajnalos műszaknak még sikerült bejutnia, de akik reggel 8-9 között érkeztek volna, már nem tudták felvenni a munkát, őket haza is küldték. A benti hangulatot jól leírja, hogy a korábban ebédidőtájt zsongó közösségi terek szinte teljesen kihaltak. Az ebédlőben csak lézengenek a munkatársak, és a dohányzóudvar is szinte teljesen üres.

Azt már tudjuk, hogy a közpénzből fenntartott királyi televízó nem nagyon számol be a székházában és az előtte történő dolgokról, de mit virít az állam másik kitartottja, a friss holding? Megnéztük, hogy muzsikálnak az alapítvány koronaékszerei!

 

+ Az Origo szerint Soros megint összehozta a szocialistákat a Jobbikkal, illetve az MTVA feljelentette az ellenzéki képviselőket. 

 

+ A 888 több anyagban is foglalkozik a történettel: szó van elmeháborodottakról, Soros Hadházyjáról, a tíz ujját megnyaló Sorosról, illetve arról, hogy az ellenzék egy nemzetbiztonságilag védett objektumot támadott meg. 

 

+ A Hír TV-nél is a feljelentésen van a hangsúly, de mellette ott van „a hattyú halálát eljátszó” Hadházy. 

 

+ Az Echo TV honlapja is a hattyú halálát emlegeti Hadházyról, de ők még azt is hozzáteszik, hogy Rogán Antal szerint Soros le akarja járatni Magyarországot. 

 

+ A Lokál agresszív ellenzéket emleget, akiket Soros hozott össze a Jobbikkal, a képviselők pedig erőszakkal akartak behatolni. az MTVA-ba.

 

+ A Ripost nem érdeklődik annyira, ott csak az MTVA feljelentéséről van szó, de szerintük is agresszívak voltak a képviselők.

 

„Nyilvánvaló lett, hogy akárhány milliárdot költenek a közmédiára, megfelelő műsor esetén nézik ennyien a kézben tartott mobiltelefonos közvetítést is. Ilyenkor élni kéne a helyzettel” – írja publicisztikájában Ésik Sándor.
 

Hutter Marianna

Akárcsak a párbeszédes Kocsis-Cake Olivió és a szocialista Tóth Bertalan, úgy a jobbikos Jakab Péter is a kerítést átmászva próbálkozik bejutni az MTVA épületébe – hívta fel a figyelmet az Alfahír. Jakabnak ehhez a szocialista Nyakó István tartott bakot. Mint a Jobbik kiírta Facebook-oldalára, Jakab végül valóban be is jutott az épületbe.

Bukovics Martin

Épp a nemzetközi aszúnapról számolnak be a délelőtti Magyar gazda című agrárműsorban. Ha van olyan terméke a magyar mezőgazdaságnak, ami egyedülálló, magas hozzáadott értéket képviselő, ráadásul elképesztően finom, akkor a tokaji aszú az. A köztévé műsora is inkább PR-szagú (igyunk aszút, mert jó, mert érezni tőle az örökkévalóságot), mint sem hogy bemutatná mondjuk az elmúlt nyolc évben a tokaji aszú külföldi promotálásra fordított állami pénzek hatékonyságát, vagy annak okait, hogy miért több/jobb egy tokaji mondjuk egy ruszti aszúnál, de legalább sikerült ráadásul két olyan megszólalót is találniuk, akiknél jobbakat az Azonnali sem tudott tavaly az #aszúday kapcsán. Ezt a szívonalat várják el a politikai műsorok esetén is a tüntetők.

Hutter Marianna

Hadházy: Visszamegyünk az ablakon!
2018. december 17. 11:56

Ahogy már korábban megígérte Hadházy Ákos, újabb tüntetést szervez mára az MTVA elé, ennek az alábbi lett a címe: „Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon!”. Az esemény itt érhető el

Fekő Ádám

Hol van Gyurcsány?
2018. december 17. 11:44

Biztosan nem csak engem foglalkoztatott a kérdés, hol lehet most a bohóckodásra mindig kapható egykori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc? A Facebook szerencsére ebben is segít: ő a Blaha Lujza téren osztott ételt a rászorulóknak. „Az ország legnagyobb ügye most a kibontakozó ellenállás, de sajnos vannak sokan, akiknek a legfontosabb, hogy nehéz helyzetükben valaki segítsen nekik. Ezt is tettük ma” – írta a DK elnöke. 

Hutter Marianna

A párbeszédes Kocsis-Cake Olivió és az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is bejutottak az MTVA székházába. Mint Kocsis-Cake Olivió elmondta az Azonnalinak, ehhez kerítést kellett mászniuk. Egyébként vittek pogácsát is a már régebb óta az épületben tartózkodó képviselőknek, aminek ők nagyon örültek. 

Bukovics Martin

Breaking news az M1-en!
2018. december 17. 11:41

A 11:30-as M1 Híradóban egy mondattal intézték el azt, amiről a komplett magyar sajtó beszél reggel óta, vagyis hogy ellenzéki országgyűlési képviselők a közmédia épületében vertek tanyát, hogy beolvashassák az öt pontot.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2018-ban, amikor az akkor még LMP-pártelnök épphogy csak elveszítette a választást, a Jobbik még 8,5 százalékot szerzett – most azonban szerintük már megérdemli Szél a Jobbik támogatását.

Az emberi jogi szervezet szerint Putyinék arra használták fel a korábbi döntésüket, ami elvette Navalnijtól ezt a státuszt, hogy e mögé bújva „megpróbálják meggyilkolni” a politikust.

Azonban Belaruszban nem lehet majd levélben szavazni, mert azzal Lukasenka szerint visszaélnének az amerikaiak és elpusztítanák az országát.

Két újságírólány is azzal vádolja Wolfgang Fellnert, az egyik legolvasottabb osztrák bulvárnapilap kiadóját, hogy szexuálisan molesztálta őket.

Az egyetem Neptun rendszeréből származó, angol nyelvű és külföldi hallgatóknak szánt levelek szerint a biztonságos vizsgázás egyetlen módja az oltás, ezért mindenkit buzdítanak az oltásra.

Egy momentumos politikus vetette fel a határrevíziót, pontosabban inkább egy területcserét Szlovákiával. A nógrádi Horváth Ferenc az Azonnalinak elmondta, miért akarja újra magyar kézben
tudni a somoskői várat.

Éjfél után ki lehet menni, ha nem találkozunk háromnál többen, de előtte este 10-től otthon kell maradni – hála két egymást ütő kijárási korlátozási szabálynak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás