Az összetört szánkók pótlására gyűjt a Momentum politikusa: villáminterjú!

Szerző: Pintér Bence
2018.12.15. 19:36

Rászoruló gyerekek kapták volna a tüntetésen megrongált/ellopott szánkókat, a Momentum politikusa, Szarvas Koppány Bendegúz most pótolná őket. Na de minek kellett egyáltalán összetörni? Chatinterjú!

Az összetört szánkók pótlására gyűjt a Momentum politikusa: villáminterjú!

Szánkókból építették a kerítést az ország karácsonyfája köré, ami az Országház előtt áll – a szánkók egy része azonban a szerda esti tüntetés után eltűnt, másik része megrongálódott, pár pedig a rendőrök felé is repült, „Simicska küldi szeretettel!” felkiáltással. Mint azt a kormánypárti médiumok megírták,

a szánkókat egyébként az Országgyűlés Hivatala vásárolta, hogy később majd hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

A 888 meg is kérdezte, hogy mekkora a kár: huszonhárom szánkónak esett bántódása, melyek egyenként tizenkétezer forintba kerültek, a kár tehát negyedmillió forint.

A Momentum politikusa azonban most gyűjtést indított, hogy pótolni tudják a szánkókat, amelyeknek baja lett a tüntetéseken:

kétezer eurót (647 ezer forintot) próbálnak összegyűjteni, amiből nagyjából kétszer annyi szánkót tudnának venni, mint amennyi odalett; eddig 389 euró (125 ezer forint) gyűlt össze.

Chaten beszéltünk az ötletgazdával, Szarvas Koppány Bendegúzzal, aki az Azonnali olvasói előtt sem ismeretlen:

Szóval még egyszer, aki adakozna rászoruló gyerekek szánkóira, itt teheti meg.

FOTÓ: Lakatos Péter / MTI

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek