A Momentum szerint pozitív, hogy kilépett a pártból Puzsér kampányfőnöke

2018.12.12. 17:57

A Momentum szerint jó, hogy Zaránd Péter kilépett tőlük, így ugyanis tisztázódott, ki mellett áll egyik alapítójuk. Puzsér Róberttel pedig majd akkor akarnak találkozni, ha elkészül a programja.

A Momentum szerint pozitív, hogy kilépett a pártból Puzsér kampányfőnöke

Reagált a Momentum arra az Azonnalin megjelent hírre, ami szerint egyik alapítójuk, Zaránd Péter kilépett a pártból, hogy a budapesti főpolgármester-választáson Puzsér Róbert kampányfőnöke lehessen. Úgy tudjuk, Zaránd nem csak azért döntött a kilépés mellett, mert az LMP már beállt Puzsér mögé, a Momentum viszont elutasította az egész ötletet, hanem az „antidemokratikus, felelőtlen és sokszor hazudozó viselkedés” mellett, amit az elnökség néhány tagja az elmúlt hónapokban tanúsított.vele kapcsolatban. 

„A Momentum sajnálja, hogy elveszített egy tehetséges embert, ugyanakkor pozitívumnak tartjuk, hogy tisztázódnak a szerepkörök, ugyanis az semmiképpen nem szerencsés, ha egy párttag egy másik párt által támogatott jelölt kampányát vezeti”

– áll a párt Azonnalinak küldött válaszában. 

A Momentum azt sem hagyta szó nélkül, hogy Puzsér szerint az SZDSZ legrosszabb időit idézi az, hogy a párt tárgyalni sem hajlandó vele, szerintük ugyanis ilyenről nincs szó: 

„Puzsér Róbertnek korábban már jeleztük, hogy szívesen találkozunk vele, de jelenleg nem tartjuk időszerűnek az egyeztetést,

tekintve, hogy a Momentum még nem nevezett meg saját főpolgármester-jelöltet, és nem is döntött egyetlen, már versenyben lévő jelölt támogatásáról sem. Úgy gondoljuk, hogy vitázni nem személyi kérdésekről, hanem jövőképről, víziókról, programról érdemes, hiszen a fő kérdés nem az, hogy kinek kell irányítania a fővárost, hanem az, hogy milyen Budapestet szeretnénk, és úgy tudjuk, Puzsér Róbert csapata májusra készül el saját programjával.” 

A párt az Azonnalival azt is közölte: egy erős, minden ellenzéki által elfogadott és támogatott főpolgármester-jelöltet kell találni Tarlós Istvánnal szemben, ugyanis csak így van esély ellenzéki győzelemre.

FOTÓ: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek