Kilépett a Momentumból Puzsér kampányfőnöke

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.12. 07:17

Zaránd Péter a Momentumból való távozását többek közt azzal indokolta, hogy csalódott, mert bízott abban, korrekt kapcsolata lehet a Momentummal a főpolgármesteri kampány alatt.

Kilépett a Momentumból Puzsér kampányfőnöke

Otthagyta a Momentumot a párt egyik alapító tagja, a pártba az ELTE hallgatói önkormányzatából érkező Zaránd Péter, aki jelenleg a főpolgármesterségért induló Puzsér Róbert kampányfőnöke – értesült az Azonnali. Úgy tudjuk, Zaránd döntését levélben tudatta a Momentum elnökségével. Ebben arról írt, hogy miután Puzsért múlt szombat óta hivatalosan is támogatja az LMP független jelöltként, ezért kooperáció kiépítésére készülnek a párttal, ami egy olyan mérföldkő a kampányban, amikor neki személyesen is át kell gondolnia néhány dolgot. Hozzátette: tudja, sokak szerint már régen döntenie kellett volna, igaz, másoknak meg az nem világos, hogy

egy független jelölt támogatása és a főpolgármester-jelölt nélküli Momentumban való tagság miért nem fér meg egymással.

Úgy tudjuk, a levélben arról is írt, hogy nem szeretne szó nélkül elmenni az „antidemokratikus, felelőtlen és sokszor hazudozó viselkedés” mellett, amit az elnökség néhány tagja az elmúlt hónapokban tanúsítottatok vele kapcsolatban. Ugyanakkor állította, hogy nincs benne sértettség, legfeljebb csalódottság, mert őszintén hitt abban, hogy korrekt viszonyt lehet kialakítani a Momentummal a kampányban még akkor is, ha a párt más irányba megy. Miután nincs mód felfüggesztenie a tagságát, ezért Puzsér kampányfőnöke úgy érezte korrektnek, ha elhagyja a pártot, de bízik benne, hogy az elnökség bölcsen fogja vezetni a közösséget.

Zaránd korábban egyébként a Momentum kampányfőnöke is volt, ám végül pár hónappal az áprilisi választás előtt maga távozott a posztról belső nyomásra. 

Az Azonnali kereste Zaránd Pétert is, aki megerősítette információnkat távozásáról és a levélben foglaltakról, ám mást nem kívánt az ügyben elmondani.

Puzsér Róbert egyébként hétfőn beszélt arról: a Momentum még csak egy tárgyalóasztalhoz sem hajlandó ülni vele, ami szerinte „az SZDSZ legsötétebb napjait idézi”.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek