Már budapesti kocsmákban is adhatunk vért

2018.12.10. 10:12

A téli hónapokban a szokásosnál kevesebben mennek el vért adni a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt. A Vöröskereszt talált megoldást ezellen.

Már budapesti kocsmákban is adhatunk vért

Egy budapesti kocsmában szerveznek véradást december 15-én délután, tudatta az Azonnalival a Magyar Vöröskereszt. Az ötlettől azt remélik, hogy egy új, fiatal közönség körében is felhívja a figyelmet a véradás fontosságára és újabb lépést tehet a folyamatos vérhiány mérséklésére, valamint, hogy a kocsmavéradással hagyományt teremthet.

Továbbra is súlyos vérhiánnyal küzd az Országos Vérellátó Szolgálat, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös kocsmavéradást szervez karácsony előtt. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai alapján

egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a szabadságukat töltik.

Az Erzsébet körúti kocsmába szervezett esemény célja, hogy hosszú távon is segítséget nyújtson a Vöröskeresztnek, és hogy egy új célközönséget találjanak, akik között több önkéntest szólíthatnak meg. A kocsmavéradás résztvevőit italkuponokkal is jutalmazzák, amit akár rögtön a véradás után, vagy később is lefogyaszthatnak az önkéntesek. 

A szervezők más kocsmákkal és szórakozóhelyekkel is nyitottak az együttműködésre a későbbiekben. Oyan szórakozóhelyek jelentkezését várják, akik szívesen biztosítanak helyszínt a véradáshoz a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet számára, egy előre egyeztetett, forgalmas időszakban.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek