Hatvan ellenzéki képviselő nem vált kormányt, emberek milliói kellenek

2018.12.10. 19:16

Végre rendes hangzavar volt a parlamentben, az ellenzéki képviselők ugyanis sípolással adtak hangot véleményüknek a rabszolgatörvényről, aztán kivonultak. Megkérdeztük őket, milyen eszközeik vannak még a törvény ellen.

Elég jó kis balhé zajlott le hétfőn a parlamentben, miután az ellenzék 2925 darab, obstrukciós céllal benyújtott módosító javaslatát a rabszolgatörvényhez egyszerre söpörte le Kövér László, majd amikor a képviselők többek közt sípolással adtak hangot elégedetlenségüknek, vad regulázásba kezdett a házelnök, aki még a házőrséget is odaállította a bejárathoz. Az ellenzéki képviselők végül úgy döntöttek, kivonulnak a parlamenti ülésről, leszámítva a Jobbik-szakadár Mi Hazánk Mozgalom tagjait.

A kivonult képviselők rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak, ahol megint volt többek közt sípolás, de az Azonnali inkább arról érdeklődött, hogyan tovább ezek után. A túlórákról szóló törvényjavaslatot szerdán fogadhatja el a parlament annak ellenére, hogy a hétvégén több szakszervezet is tüntetett ellene Budapesten. 

A párbeszédes Szabó Tímea szerint ennél a pontnál már nincsenek pártok, csak teljes ellenzék van, akik minden eszközzel lassítani és akadályozni próbálják a törvény elfogadását.

Kint voltunk a rabszolgatörvény elleni szombati tüntetésen is, ide kattintva megnézheted, miről beszéltünk a résztvevőkkel, de ha nem érted ezt az egész rabszolgatörvényt és a szép lassan visszatérő hatnapos munkahetet, akkor itt azt is átolvashatod.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek