Nem engedik oda a rabszolgatörvény ellen tüntetőket a Kossuth térre

2018.12.08. 07:17

Két nappal a tüntetés bejelentése utána jelentette be a rendőrség, hogy egy nemzetközileg védett személy miatt nem lesz megközelíthető a tér.

Nem engedik oda a rabszolgatörvény ellen tüntetőket a Kossuth térre

Ma reggel 10-re van meghirdetve a Jászai Mari térről indulva demonstráció a Munka Törvénykönyve tervezett módosítása ellen, de a dolgok jelenlegi állása szerint az évi ötven nap túlmunka ötletével elégedetlen tömeg nem mehet oda a Kossuth térre,

ugyanis a rendőrség két nappal a tüntetés bejelentése után egyszerűen lezárta azt.

A téren kívül még a Balassi utcát zárják le részlegesen reggel 6 és délután fél 3 között. Ezt azzal indokolták, hogy hivatalos látogatásra érkezik a lengyel parlament PiS-ben politizáló alsóházi elnöke, Marek Kuchciński, aki nemzetközileg védett személy. 

A rabszolgatörvénynek nevezett javaslat szerint a jövőben 250 óra helyett 400 óra túlórát várhatnak el a munkáltatók egy évben, ha ebbe a dolgozók beleegyeznek, ezt egy év helyett csak 3 éven belül kell kifizetni, a rendes munkaidő pedig a heti 40-ről heti 48 órára növekedne. A tüntetést szervező szakszervezetek, a hozzájuk csatlakozó pártok, hallgatók, útlezárók elfogadhatatlannak tartják ezeket. 

A rabszolgatörvénnyel kapcsolatban az Azonnali is megkérdezett cégvezetőket, ide kattintva elolvashatod, mit gondolnak róla.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek