Alig vártam fiatalon, hogy egyszer egy szabad szombatom legyen! Most meg vissza akarják venni?

2018.12.08. 18:07

Van, aki a későn kifizetett túlórák, van, aki a behozott ukrán vendégmunkások miatt haragszik. De van-e, aki tüntetés helyett is túlórázik, és nincs-e már késő a párbeszédhez? A rabszolgatörvény ellen tüntetőket kérdeztük. Videó.

Lezajlott a magyar szakszervezetek tüntetése Budapesten. A magyar rendőrség elegánsan lezárta a Kossuth teret véletlenül pont arra az időpontra, amikor a szervetők szerették volna ott demonstrálni, mennyire nem értenek egyet a kormány törvényjavaslatával, aminek elfogadása esetén évente 250-ről 400 órára nőhet a kiróható túlórák száma. A  rugalmas szerződésben foglalkoztatottak számára a munkaidőkeretet 12 hónapról 36 hónapra módosítanák, ami azt jelenti, hogy sokkal később kellene elszámolni a ledolgozott túlórákkal.

A beszédek közt elhangzott a folytatásra tett ígéret is: hétfőtől útlezárásokat ígértek, ha nem kezd velük tárgyalásba a kormány.

A tüntetők egy része végül némi dulakodás után bejutott az esemény vége után a Kossuth térre, ott már a szokásos rigmusok szóltak leginkább Orbán Viktornak címezve.

A tüntetésen kint járt az Azonnali, és ha már ott voltunk, megkérdeztük a résztvevőket a rabszolgatörvényről és arról,  hogy van-e esély a békülésre, esetleg ismernek-e személyesen is olyan embert, aki azért nem mert kimenni a Jászai tértől az Alkotmány utcáig tartó vonulásra, mert féltette az állását. 

Olyat nem ismerek, aki félt kijönni, de olyat igen, aki azért nem jött, mert túlóráznia kell most is

– mondta az egyik tüntető, mások viszont úgy nyilatkoznak: a közszférából tudnak ilyen példát.

Az eseményen készített képeink ide kattintva nézhetők végig, ha pedig a rabszolgatörvény hosszabb elemzésre érdekel, akkor ide kattints!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek