Szerinted mi lesz a rabszolgatörvény-ellenes tüntetésből?

2018.12.07. 15:24

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Szerinted mi lesz a rabszolgatörvény-ellenes tüntetésből?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Szombaton 10 órakor tüntetni fognak a szakszervezetek felhívására a munka törvénykönyvének rabszolgatörvénynek nevezett módosítása ellen Budapesten. Mint azt az Azonnali is megírta, a Kósa Lajos nevéhez fűződő javaslat cégvezetők, szakértők szerint is tönkreteheti a munkavállalókat, ráadásul értelmetlenül, mert sem a kkv-k nem kérték azt a kormánytól, a nyugati vállalati kultúrával rendelkező multicégek pedig nem alkalmaznák. Ám a kormány mégis ragaszkodik valamiért a túlórakeret megemelésének lehetőségéhez.

A szombati tüntetés súlyát jelzi, hogy nem csak a Mérce készül rá sztárparádéval, hanem az Alfahíren is felsoroltak öt érvet, amiért érdemes részt venni rajta – és ezekből az sem von le, hogy a parlamenti baloldal képviselői a franciaországi sárgamellényes tüntetés fő jelképével fotózkodtak, és azt ígérték, mellényben vonulnak majd utcára szombaton. Schiffer András, az LMP volt társelnöke az Azonnalinak nyilatkozva nemrég kifejezetten biztatónak nevezte, hogy

a rabszolgatörvény kapcsán olyan kezdeményezések kezdődtek el a baloldalon, amelyekből hosszútávon a Fidesz érdemi alternatívája is kinőhet.

A szombati fővárosi tüntetéshez szakszervezetek, diákok, pártok is csatlakoztak, útlezárások is vannak, így nem meglepő, hogy sokan a franciaországi események hatására már azon gondolkodnak, vajon elér-e Budapestre is a sárgamellényes rendszerellenes hullám.

De vajon mivé nőheti ki magát ez a tüntetés?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek