Lemond a mandátumáról Szávay István

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.03. 12:24

A jobbikos politikus korábban már lemondott parlamenti tisztségeiről, most képviselői mandátumát is visszaadja.

Lemond a mandátumáról Szávay István

Visszaadja képviselői mandátumát Szávay István – számolt be róla a jobbikos volt országgyűlési képviselő Facebook-oldalán hétfőn. A politikusról nemrég tett közzé egy hangfelvételt a kormánypárti Hír TV, amelyen az hallható, hogy a politikus zsidózik. Ezt követően Szávay lemondott a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről, illetve az Országgyűlésben betöltött jegyzői pozíciójáról is, mondván bár nem ütött meg senkit, de sértő szavaiért vállalja a felelősséget.

Ám Szávay hétfőn már arról írt, hogy bár amikor lemondott a parlamenti tisztségeiről, arányos felelősséget vállalt azzal együtt is, hogy a magyar közéletben számos, ennél súlyosabb botránynak nem volt következménye sem, „mi azonban ebben sem mérhetjük magunkat a XX. század levitézlett pártjaihoz.”

„Az egyik legfontosabb és legnagyszerűbb dolog volt az életemben, hogy az elmúlt kilenc évben így szolgálhattam Hazámat” – írta, hozzátéve, hogy a továbbiakban is egy szabad, élhető és büszke Magyarországért küzd majd, de már nem képviselőként.

„A mandátumomat pedig vissza szeretném adni annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt megkaptam, és akik felé hálával tartozom az elmúlt másfél évtizedért.”

A Hír TV egyébként a mai napon újabb Jobbikkal kapcsolatos hangfelvételt közölt, ám az Azonnali információi szerint nem emiatt döntött mandátuma visszaadása mellett Szávay István.

Szávay István egyébként nemrég adott az Azonnalinak nagyinterjút. Ebben arról is beszélt: a tavaszi választás után sokat gondolkodott, van-e értelme folytatni a politizálást, sokat gondolkodott a visszavonuláson, mert szerinte jelentős részben a Jobbikon múlt a Fidesz újabb kétharmada.

FOTÓ: Szávay István / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek