André Goodfriend is megszólalt a CEU távozása kapcsán

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.03. 08:37

A volt budapesti amerikai ügyvivő, André Goodfriend hanukai üzenetében kritizálta, hogy a CEU-t költözésre kényszerítik.

André Goodfriend is megszólalt a CEU távozása kapcsán

Az idősebb George Bush múlt heti halálával együtt emlegette a veszteségek között a CEU Budapestről való elköltözésének kikényszerítését André Goodfriend. A budapesti amerikai nagykövetség volt ügyvivője arról híresült el, hogy a diplomáciában szokatlan nyíltsággal kritizálta a magyar kormányt 2014-ben, mikor kiderült: az Egyesült Államok több magyar köztisztviselőtől megtagadta a beutazás lehetőségét. Ám például azzal se lopta be magát a kormányzati szereplők szívébe, hogy kinézett az internetadó elleni tüntetésre.

Goodfriend vasárnap Facebook-oldalán arról értekezett: az említett veszteségek az előzékenység és a megértés fényének elhalványulását jelentik a világban. Mint írta, nem tud nem arra gondolni, hogy a tegnap kezdődő Hanuka ünnepe is olyan pillanatnak állít emléket, amikor a fények teljesen kihunytak.

Ezért Goodfriend arra bíztat, hogy

„amíg még a fények pislákolnak, kötelezzük el magunkat amellett, hogy legyünk egyike a több ezer fénylő pontnak, amelyek együtt erősen ragyognak és megvilágítják az előttünk álló utat”.

A CEU egyébként december elsejéig adott határidőt a magyar kormánynak, hogy aláírja a maradásukhoz szükséges nemzetközi megállapodást New York állammal, erről korábban itt írtunk részletesebben. Miután ez nem történt meg, így az egyetem képzéseinek egy része a továbbiakban nem marad Budapesten. A költözéssel kapcsolatban a CEU hétfőn kora délután fog további információkat közölni.

Azzal kapcsolatban, hogy a CEU-ért tüntető diákok kérdéseire mit válaszoltak az országgyűlési képviselők, itt nézhettek videót.

FOTÓ: André Goodfriend / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek