Putyin nagyon látványosan spanolt a szaúdi herceggel

Szerző: Fekő Ádám
2018.12.01. 10:00

A világ vezetői még a csoportképről is le akarták nyomni Mohamed bin Szalmánt, ehhez képest az orosz elnöktől hatalmas pacsit kapott.

Putyin nagyon látványosan spanolt a szaúdi herceggel

Az Argentínában zajlott G20 csúcstalálkozó hosszú idő után új érdekes kérdést tudott felmutatni, hiszen mindenkit az érdekelt, hogy állnak majd a világ vezetői ahhoz a Mohamed bin Szalmánhoz, akinek titkosügynökei valószínűleg az ő tudtával brutálisan meggyilkolták a vele és családjával szemben kritikus újságírót, Jamal Khashoggit. 

A hírek szerint a francia Emmanuel Macron például aggodalmát fejezte ki neki röviden, az amerikai Donald Trumpnak konkrétan tagadnia kellett azt is, hogy barátilag csevegett volna a szaúdi koronaherceggel, a csoportképen pedig látványosan kiközösítették.

Szerencsére van egy ember, akinek nem probléma az ilyen, az pedig Oroszország atyaúristene, Vlagyimir Putyin. Ő az alább látható módon üdvözölte bin Szalmánt.

Ha valakinek ismerős lenne a jelenet, akkor segítek: ennyire baráti kézfogást utoljára Arnold Schwarzenegger és Carl Weathers produkált a Predator című klasszikusban!

Az erre fogékony elemzők természetesen már ki is elemezték, mi az üzenete annak, hogy Putyin a világ maradék részének kifejezetten kínos figurával a legkedvesebb. Akár az is lehet, hogy csak annak örült, végre nem ő a főellenség annak ellenére sem, hogy oroszok titokatos körülmények közt kezdtek el lőni ukrán hajókat a héten, ami miatt péntek óta orosz férfiak be sem tehetik a lábukat Ukrajnába.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek