Tarlós kirúgja a BKK vezérigazgatóját

2018.11.30. 09:51

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése során tapasztalható időveszteség semmivel sem indokolható – áll a főpolgármester közleményében.

Tarlós kirúgja a BKK vezérigazgatóját

Tarlós István, Budapest főpolgármestere kezdeményezte,  a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektjével kapcsolatban tapasztalt visszásságok miatt. Mint arról az Azonnali tegnap elsőként beszámolt,

a BKK hosszas huzavona után tegnap szerződést bontott az elektronikus jegyrendszert szállító céggel, amivel gyakorlatilag beláthatatlan távolságba került a több milliárd forintos projekt befejezése.

A helyzetet csak súlyosbítja, hogy akár évekig elhúzódó jogvita is követheti a most felmentett vezérigazgató, Dabóczi Kálmán döntését. A kialakult helyzettel és menesztésével kapcsolatban kerestük Dabóczi Kálmánt, de többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnünk.

Tarlós István nem csak a BKK vezetését tartja felelősnek az ügyben, hanem a Budapesti Közlekedési Központot felügyelő főpolgármester-helyettest, Szeneczey Balázst is. Helyette Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízta meg a főpolgármester a fejlesztések közvetlen felügyeletével.

FOTÓ: BKK

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek