Kormánypárti médiaholding: Csermely Péter felel majd a tartalomfejlesztésért

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.30. 13:50

Korábban a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, és a G-nap után megalakult Magyar Idők főszerkesztője is volt.

Kormánypárti médiaholding: Csermely Péter felel majd a tartalomfejlesztésért

Az új kormánypárti médiaholding teljes tartalomfejlesztése Csermely Péterhez fog tartozni – értesült az Azonnali. Csermely már jelenleg is a portfólió legnagyobb elemének számító Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Szerdán derült ki, hogy szinte a teljes kormánypárti médiaportfóliót egy központ alá szervezik:

a különböző fideszes online- és printlapok, tévék és rádiók néhány kivétellel mind beolvadtak a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba.

Így egy kézbe került például a teljes vidéki laphálózat (az egykori szocialista pártpénztárnok Puch László érdekeltségébe tartozó Szabad Földdel együtt); aztán a Magyar Idők, Figyelő, a Lokál, a Ripost; a Hír TV és az Echo TV; a Karc FM, a Retro Rádió; a 888, a Mandiner és az Origo. Az alapítványt Liszkay Gábor fogja vezetni.

Csermely a 2015-ös G-nap előtt a kormánypárti Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese volt, majd Simicska Lajos és Orbán Viktor összeveszését követően a kormánykritikussá váló lap „pótlására” életre hívott kormánypárti Magyar Idők főszerkesztője lett egészen 2016 novemberéig, amikor a Mediaworks-höz igazolt.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek