Patkányozás miatt mondott fel az MLSZ-nél az egykori focista

2018.11.29. 13:02

Kovács Kálmán kicsit viccelődni próbált, aztán az állásába került a fradisták köpködése. De a közegből is elege lett.

Patkányozás miatt mondott fel az MLSZ-nél az egykori focista

A magyar foci szürreális világában ritkán látható méretű balhé keveredett ki abból, amit a Budapest Honvéd egykori válogatott focistája, Kovács Kálmán produkált. Kovács a a kispesti akadémia-avatón szórakozott el kicsit azzal, hogy finom áthallással lepatkányozta fradista kollégáit egy mostanra már törölt Facebook-posztban.

„De szerencsénkre a mi Hemingwayünk ott volt az ünnepségen, és a tudta nélkül sikerült jó kedvre derítenie. A következőt mondta:

amikor kilátogatott a Bozsik Stadionba, akkor életében először látott szabadon szaladgáló patkányt. 

Gondolom, ez két dolgot jelenthet. Vagy a Fradi elleni mérkőzésre jött ki és a védők nem fogták szorosan a támadókat, vagy a másik verzió, hogy nála a patkány otthon csak pórázon sétáltatható.”

A 2012 óta az MLSZ szövetségi ellenőreként, és a szakmai bizottság tagjaként is dolgozó Kovács ellen panaszt tett a Ferencváros, aki megelőzve a nagyobb balhét inkább úgy döntött, otthagyja az egész Magyar Labdarúgó Szövetséget.

Állítása szerint nem is emiatt, hanem úgy általában a közeg miatt. 

„Azt hittem, hogy sok fradista barátom van a volt játékosok között, de ez nagy tévedés volt. Például a napokban az ifi EB-t nyert csapattal, lobbiztunk egy lakótelepi és iskolai programért a labdarúgásban. Ennek a csapatnak sok játékosa a Ferencváros labdarúgója volt. Azt gondoltam, hogy valaki csak felveszi a kapcsolatot velem és biztosít a támogatásáról. Szerintetek a magyar labdarúgásban van olyan erős összetartó erő, hogy ez megtörténjen? De ez is az én (mi) hibám-hibánk.”

Kovács Kálmán ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes a Kispesttel, 56 válogatottbeli szereplésén 19 gólt lőtt, és kerettagja volt annak az 1986-os válogatott csapatnak is, ami a mexikói világbajnokságon 6-0-ra kapott ki a Szovjetuniótól. 

via Csakfoci

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek