+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. november 29. csütörtök, 08:36
A pénzügyminiszter már bocsánatot kért amiatt, hogy azt mondta, maximum öt évet lehessen dolgozni egy-egy külföldi országban.

Az Európai Bizottságnak egy napjába telt, hogy megválaszolja a román pénzügyminiszter azon vágyálmát ,amely szerint korlátozni kellene a munkavállalás szabadságát az EU-ban.

 

A Bizottság egyik szóvívője elmondta, hogy ők ugyan nem szoktak mindenféle kijelentést kommentálni, de

 

most mégis meg kellett szólalniuk, ugyanis a munkavállalók szabad mozgása az EU-ban alapjog és a belső piac egyik alappillérét is képezi,

 

Az Európai Bizottság szeretné világossá tenni, hogy már mandátuma elején hangsúlyozta, hogy el szeretné mélyíteni a belső piacot a szociálisabb Európa építésének érdekében. Hangsúlyozták, hogy az EU a szociális pilléren keresztül elkötelezett a jobb élet- és munkakörülmények biztosításában, annak érdekében, hogy a szervezetet érő kihívásokra – olyanokra, mint a társadalom elöregedése és a globalizáció – válaszolni tudjon.

 

Teodorovici egy keddi parlamenti beszédében azt mondta, hogy „A munkavállalási engedély legyen azonos minden tagállamban. De az első munkavállalási engedély után ne legyen lehetőség annak megújítására, azért, hogy a dolgozó kénytelen legyen Európa más országában is munkát vállalni”.

 

Szerinte legfeljebb 5 éves munkavállalási engedélyt kellene kibocsátani egy országban.

 

Szerdán aztán a pénzügyminiszter elnézést kért kijelentéséért, mondván „egy szerencsétlen kifejezés volt”. A miniszter hangsúlyozta, hogy korábbi kijelentése semmilyen formában nem tükrözik a kormány álláspontját.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás