A Bizottság odaszólt Bukarestbe, hogy hülyeség korlátozni a szabad munkavállalást

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.11.29. 08:36

A pénzügyminiszter már bocsánatot kért amiatt, hogy azt mondta, maximum öt évet lehessen dolgozni egy-egy külföldi országban.

A Bizottság odaszólt Bukarestbe, hogy hülyeség korlátozni a szabad munkavállalást

Az Európai Bizottságnak egy napjába telt, hogy megválaszolja a román pénzügyminiszter azon vágyálmát ,amely szerint korlátozni kellene a munkavállalás szabadságát az EU-ban.

A Bizottság egyik szóvívője elmondta, hogy ők ugyan nem szoktak mindenféle kijelentést kommentálni, de

most mégis meg kellett szólalniuk, ugyanis a munkavállalók szabad mozgása az EU-ban alapjog és a belső piac egyik alappillérét is képezi,

Az Európai Bizottság szeretné világossá tenni, hogy már mandátuma elején hangsúlyozta, hogy el szeretné mélyíteni a belső piacot a szociálisabb Európa építésének érdekében. Hangsúlyozták, hogy az EU a szociális pilléren keresztül elkötelezett a jobb élet- és munkakörülmények biztosításában, annak érdekében, hogy a szervezetet érő kihívásokra – olyanokra, mint a társadalom elöregedése és a globalizáció – válaszolni tudjon.

Teodorovici egy keddi parlamenti beszédében azt mondta, hogy „A munkavállalási engedély legyen azonos minden tagállamban. De az első munkavállalási engedély után ne legyen lehetőség annak megújítására, azért, hogy a dolgozó kénytelen legyen Európa más országában is munkát vállalni”.

Szerinte legfeljebb 5 éves munkavállalási engedélyt kellene kibocsátani egy országban.

Szerdán aztán a pénzügyminiszter elnézést kért kijelentéséért, mondván „egy szerencsétlen kifejezés volt”. A miniszter hangsúlyozta, hogy korábbi kijelentése semmilyen formában nem tükrözik a kormány álláspontját.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek