800 órája megy istentisztelet egy templomban, hogy ne küldhessék tőlük haza a menekült családot

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.29. 19:38

A hágai templom október óta megállás nélkül misézik, mivel így nem mehetnek be a rendőrök a náluk vendégeskedő örmény családért.

800 órája megy istentisztelet egy templomban, hogy ne küldhessék tőlük haza a menekült családot

Már több, mint 800 órája folyamatosan mise van egy holland templomban, hogy megvédjenek egy örmény családot a kiutasítástól. Egy hónapja váltja egymást a nap 24 órájában az egész országból érkező többezer lelkipársztor és önkéntes, akik azt a kiskaput használják ki a család miatt, hogy a holland törvények szerint nem mehet be rendőrség olyan templomba, ahol épp istentisztelet folyik. A holland protestánsok elnöke, Theo Hettema azt mondta,

a maratoni istentisztelet addig tart, ameddig csak szükség van rá. 

A közösség a háromgyerekes Tamrazyan csaldért tüntet, akik 2010 áprilisa óta várják, hogy döntsön Hollandia menekült státuszukról. Ez alatt a majdnem kilenc év alatt a gyerekek fel is nőttek, a 21 éves Hayarpi Tamrazyan például a templom prédikátorának Twitterén köszönte meg többször a segítséget és kitartást.

A Tamrazyanok most abban reménykedhetnek, a hatóságok újra megvizsgálják kérelmüket, és végleg letelepedhetnek Hollandiában: szerintük a gyerekek miatt már nem lenne szabad őket visszaköltöztetni őket Örményországba, hiszen szocializációjuk nagyrészét a hollandoknál kapták meg. 

A CNN megkereste az ügyben a holland menekültügyi minisztert, Mark Harberst is, aki nem kívánta kommentálni a dolgot.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek