Milliókat kell visszafizetnie Marine Le Pennek az EP kasszájába

2018.11.28. 20:40

A szélsőjobboldali francia politikus jogosulatlanul használt fel uniós forrásokat.

Milliókat kell visszafizetnie Marine Le Pennek az EP kasszájába

Az Európai Bíróság elutasította Marine Le Pen (címlapképünkön balra) beadványt, és elrendelte, hogy a szélsőjobboldali francia politikusnak vissza kell fizetnie 41 554 eurót (13,4 millió forint), amit saját testőrének fizetésére költött – számolt be a Politico. A 2004 és 2017 között EP-képviselői mandátummal rendelkező Le Pen ügyében az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) folytatott eljárást, ami ellen a politikus fellebbezett, a hatóság politikai elfogultságára hivatkozva.

Beadványát az Európai Bíróság bizonyítékok hiányában nem tartotta megalapozottnak.

A Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (Rassemblement National) több európai parlamenti képviselőjével szemben is folytatnak hasonló eljárásokat a finanszírozási források jogosulatlan célokra való felhasználása miatt.

A francia szélsőjobboldali párt egy másik EP-képviselőjének, Mylène Troszczynski-nak 56 554 eurót (18,3 millió forint) kellett visszafizetnie, míg Marine Le Pen édesapjának, a szintén EP-képviselő Jean-Marie Le Pennek több, mint 300 ezer eurót (97,1 millió forintot).

FOTÓ: Instagram / Barbara Saltamartini

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek