Horváth Csaba a főpolgármesterségre hajt, nem Zuglóra

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.27. 19:57

Bár felmerült, hogy az MSZP-s Horváth Csabát zuglói polgármester-jelöltséggel kompenzálnák, ha alulmarad a párbeszédes Karácsony Gergellyel szemben a főpolgármesteri előválasztáson, a politikus nem lelkesedik az ötletért.

Horváth Csaba a főpolgármesterségre hajt, nem Zuglóra

„Én az MSZP megválasztott főpolgármester-jelöltje vagyok és alig várom, hogy az előválasztáson bemutathassam a programomat, és utána döntsenek róla a budapestiek” – így reagált Horváth Csaba az Azonnalinak arra, hogy az atv.hu cikke szerint felvetődött a szocialistáknál, hogy Zuglóban indítanák őt a polgármesteri székért, ha Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége hivatalossá válik.

Eddig az MSZP által szorgalmazott előválasztással kapcsolatban két induló neve merült fel komolyabban: a szocialista Horváth Csabáé és a Párbeszéd politikusáé, Karácsony Gergelyé, aki jelenleg Zugló polgármestere. Ugyan Puzsér Róbert is elindul a főpolgármesterségért, ám ő kifogásolja az előválasztással kapcsolatban, hogy azt nem lehetne kizárólagosan online lebonyolítani, a részvételhez szükség lenne legalább egyszer a személyes megjelenésre. 

„Van két politikus két feladatra, egy főpolgármesterire és egy polgármesterire, tehát ha a darabszámokat nézzük, logikus a felvetés” – mondta Horváth Csaba arról, hogy felmerült a neve a zuglói polgármesterséggel kapcsolatban. Az Azonnali kérdésére, hogy ha Karácsony nyerné az előválasztást, egy zuglói megmérettetésnek örülne-e, úgy válaszolt:

„ilyen örömről nem tudok beszélni, mert ha az ember arra készül nagyjából 15 éve, hogy a fővárosban másképp menjenek a dolgok, akkor érdemes arra koncentrálni”.

Hogy egyébként van-e zuglói kötődése, arra úgy válaszolt: a családja révén igen, és sokáig dolgozott is a kerületben, „de ez önmagában még nem jelent sokat”. „Ilyen alapon én körbelaktam a várost, elég sok helyen van kötődésem, ami nyilván segít is engem, mint főpolgármester-jelöltet, mert a város sokféle problémáját ismerem”.

Az atv.hu cikkét pedig Karácsony Gergely közösségi oldalán úgy kommentálta: nem támogat semmilyen politikai alkut a főpolgármester-jelöléssel kapcsolatban, csak és kizárólag azt tudja elképzelni, hogy erről egy előválasztás döntsön.

„(...) amennyiben egy korrekt, minden mérvadó szereplő által támogatott előválasztást sikerül megszervezni, azon valószínűleg elindulok.”

Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták hogyan tervezik  lebonyolítani az előválasztást, itt írtunk részletesebben.

FOTÓ: Mónus Márton / MTI

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek