Hillary Clinton szeretné, ha Európa megállítaná végre a migrációt

Szerző: Fekő Ádám
2018.11.23. 08:15

Az egykori elnökjelölt szerint a migráció erősítette meg az európai szélsőjobbot, úgyhogy lépnie kell az EU-nak.

Hillary Clinton szeretné, ha Európa megállítaná végre a migrációt

Úgy tűnik, Hillary Clinton végre utat talált magának a 2016-ban elvesztett amerikai elnökválasztás után, és most épp Európának üzente meg, hogy állíthatják meg a jobboldali populiustákat. Szerinte az EU vezetőinek egyértelművé kell tenni a választók számára, hogy már nem támogatják a migrációt és nem nyújtanak menedéket minden menekültnek.

„Európának kezelnie kell a migrációt, mert ez gyújtotta be a tüzet” – mondta a Guardiannek adott interjújában, hozzá téve, hogy a brexithez és az ő Donald Trump elleni vereségéhez is leginkább ez a téma vezetett. 

„A migráció politikai eszközként való felhasználása a rossz útra tévedt kormányok szimbóluma.

Léteznek olyan megoldások erre a témára, amik nem igénylik a sajtó, a politikai ellenfelek vagy az igazságszolgáltatás megbilincselését, és nem is kell hozzá pénzért és más segítségért Oroszországhoz fordulni” – utalt arra, hogy az elvesztett választásakor valószínűleg nem az ő javára nyúltak bele az oroszok a dolgokba.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek