+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Hutter Marianna
2018. november 22. csütörtök, 18:31
Érdekelne egy országgyűlési képviselő önéletrajza? Hiába, mert a bruttó egymillió forintot kereső politikusoknak nem kötelező ezt közzétenni.

Hiába adott be közérdekű adatigénylést a Fidesz parlamenti némájaként elhíresült Bíró Márk önéletrajzával kapcsolatban az Azonnali, a párt frakciója visszautasította, hogy átküldje a politikus szakmai életútját. 

 

„A képviselő a vonatkozó előírások alapján nem köteles önéletrajzot közzétenni,

 

azonban az Országgyűlés hivatalos honlapján megtalálható adatlapján a képviselő minden olyan adata elérhető és nyilvános, amely a közfeladatai ellátásához kapcsolódik, vagy amelynek nyilvánosságra hozatalát törvény közérdekből elrendeli” – írták.

 

A fent említett adatokból annyit tudni meg, hogy a képviselő legmagasabb iskolai végzettsége középfokú, ezt a Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában szerezte, de hogy melyik évben, az nincs feltüntetve. Nyelvtudásáról pedig annyi derül ki, hogy angolul beszél, de azt is csak társalgási szinten. Így például azt, hogy politikai pályafutása előtt mivel foglalatoskodott, hivatalos adatlapján nem kell feltüntetnie sem neki, sem más képviselőknek.

 

Egyébként érthetetlen, miért titkolják Bíró önéletrajzát, mikor korábban még volt hozzá egy feltöltve, ami a Wayback Machine-nak hála a mai napig elérhető.

 

Ebben Bíró azt írta:

 

+ 1974-ben született Egerben

+ középiskolai tanulmányait Salgótarjánban folytatta, majd családja vállalkozásában dolgozott a kereskedelem és a lakossági szolgáltatás területein

+  a Fidesz 2002-es veresége ösztönözte arra, hogy részt vegyen a közéletben

2004-ben először a pásztói választókerület titkárának, majd a Fidesz Nógrád Megyei Választmányának alelnökévé választották

2005 őszétől Nógrád megye 1. választókerületének (Salgótarján) kampányfőnöke lett

+ a 2006-os önkormányzati választáson Nógrád Megye Közgyűlésének képviselőjévé választották, majd decemberben felkérést kapott a Fidesz észak-magyarországi régiójának pártigazgatói feladatainak ellátására

 

Bíró Márk személyével egyébként 2013-ban az akkor még a kormánytól független Origo is foglalkozott, róla szóló portrécikkükben felvetették: Bírónak köze lehetett az őszödi beszéd kiszivárogtatásához.

 

A több mint nyolcéves parlamenti képviselői karrierje alatt egyszer sem felszólaló Bíró Márkkal kapcsolatban legutóbb azzal foglalkoztunk: miután az Azonnali megírta, hogy a képviselők többségével ellentétben még e-mail címe sincs, nemsokra rá feltöltöttek hozzá egyet, ám azt valamiért pár nap múlva le is vették

 

Masszázs az ülésteremben

 

Hogy Bíró Márk mivel tölti a munkaidejét, arról hiába szeretett volna eddig interjút kérni tőle az Azonnali a Fidesz-frakción keresztül. Annyi biztos:  a képviselő a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, ám ennek sem túl gyakori vendége.

 

Ugyanis eddig már tizennégy alkalommal ülésezett a testület, ám ebből már nyolcszor kellett őt helyettesíteni az ülésekről szóló dokumentumok szerint.

 

Ettől függetlenül a képviselőnek ugyanúgy járt októberben a havi bruttó több mint egymillió forintos fizetés. Azért a politikus van, hogy tiszteletét teszi a parlamentben, legalábbis sikerült a Zoom-nak idén nyáron elcsípnie, ahogy párttársa, a fideszes Bánki Erik masszírozta az ülésteremben. 

 

Kötelezővé tennék, hogy legyen önéletrajza a képviselőknek

 

Nemrégiben a Jobbik nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely szerint a képviselőknek a megbízatásuk keletkezését követő harminc napon belül adatokat kellene szolgáltatni az Országgyűlés Hivatala részére legmagasabb iskolai végzettségükről, egyéb képzettségükről, valamint önéletrajzukat is be kellene nyújtani.

 

Az adatszolgáltatás elmulasztása esetén – annak pótlásáig – a képviselő a képviselői jogait nem gyakorolhatná, javadalmazásban nem részesülne.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Covid, Szalai Ádám, Felcsút, Orbán, magyar ultrák.

1991. június 19-én Viktor Silov altábornagy 15 óra 01 perckor elhagyta Magyarország területét. Hazánk szuverenitása ezzel 47 hosszú év után helyreállt.

Az alkotó lesiben lefilmezte a mellette a kampuszon elhaladó nőket, majd olyan kategóriákba sorolta őket, hogy szépek, közepesek, megbocsáthatóan és megbocsáthatatlanul csúnyák.

Mint írják, kiállnak mindenki mellett, aki ellenzi a jogszabályt, és szolidaritást vállalnak azokkal, akiknek a méltóságát elvitatták és megalázták.

Ezzel az előválasztás Újbudán szintén két szereplősre sorvadt: a DK és a Jobbik támogatottságát is élvező főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet és Orosz Anna fog megmérkőzni egymással.

Legyen szó konzervatív családképről, a gendernyelv elutasításáról, vagy épp több patriotizmusról: a német társadalom továbbra is alapvetően konzervatív.

A cseh magánvasút, a RegioJet után a MÁV is újraindítja dalmáciai nyaralóvonatait. De melyik társasággal éri meg jobban Dalmáciába utazni?

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás