+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. november 21. szerda, 18:03
Januárban jön az új lemez, nyáron pedig három éves turnéra indul a Rammstein. Ezt követően viszont az egyik alapító távozhat a bandából, ami a zenekar végét jelentheti.
Jó esély van rá, hogy pár év múlva a Rammstein már csak történelem lesz, ha az alapító Richard Z. Kruspe valóban kilép a bandából.

 

Ugyanis ha a Rammsteinról beszélünk, az nem csupán az énekes Till Lindemannt jelenti: a német banda mind a hat tagja nélkülözhetetlen része a zenekarnak. Jól jelzi ezt, hogy míg szinte mindegyik nagymúltú zenekar átesik időről időre tagcseréken (gondoljunk csak a Black Sabbathra, a Metallicára vagy a Slipknotra), addig a Rammstein 1994-es indulása óta ugyanabban a felállásban játszik. 

 

Ez érhet véget a ritmusgitáros és háttérvokalista Richard Z. Kruspe belengetett távozásával. Ahogy Kruspe a Rock Antenne német zenei hírportálnak elmondta: „Ha eléred az ötvenéves kort, elkezdesz agyalni az időn, meg azon, hogy mit is akarsz kezdeni az életed hátralevő részével. És úgy érzem, hogy vannak még dolgok, amiket el akarok érni, túl a Rammsteinen. (...)

 

Szóval nem hinném, hogy még egy Rammstein-albumon dolgozni fogok.

 

Ez a készülő lemez olyan számomra, mint egy visszatérés a kezdetekhez, az egészen korai időkhöz, és nagyon bírom ezt a harmóniát. Azt az összhangot, ami a lemez elkészítését jellemezte. De számomra ez olyan, mintha az út végére értünk volna.”

 

Kruspe továbbá azt sem hiszi, hogy a banda folytatná a karrierjét nélküle is.

 

Ha egyáltalán túlélné a német csapat egy tagjuk távozását, a gitáros szerint a Rammstein akkor is végleg megváltozna. „Talán működne ez, persze, de az már egy másik zenekar lenne, másfajta dinamikával.” Ugyanakkor Kruspe azt is hozzátette, hogy nem tudja, mit terveznek a többiek az új albumukat bemutató turnékörút után, ami legalább három évig fog tartani, de a gitáros szerint akár négy-öt év is lehet belőle. 

 

Elkeseredni tehát nem kell teljesen, a Rammstein pár évig még biztosan működni fog. Sőt mi több, a régóta várt új album záros határidőn belül hallgatható lesz Kruspe szerint, aki a United Rock Nations Radionak elmondta, hogy december közepén már a végső keverési munkálatokat fogja felügyelni.

 

Így a banda új lemeze már januárban debütálhat.

 

FOTÓ: Rammstein / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit szól ahhoz, hogy nem lett Jobbik-elnök Jakab Péter? És miért szavazna a győriek helyében az ott elinduló budapesti vloggerre? Megkérdeztük.

Egy kiszivárgott dokumentum szerint a média rossz színben tünteti fel az orosz igazságügyi rendszert, ez ellen pedig sürgősen cselekedni kell.

Ha nemzeti ünnep lesz Trianon évfordulója Romániában, akkor nemcsak központilag, de szinte minden településen is meg kell ünnepelni azt. Ez provokáció, mondta az RMDSZ-szóvivő.

Hogy fogja vezetni a Liberálisokat, mit gondol pártja 2022-es esélyeiről, és miben mások ők, mint a DK vagy a Momentum? Bősz Anettel beszélgettünk!

Ezúttal egy újabb civil jelentkezett be.

A Handó Tündével korábban kifejezetten kritikus Országos Bírói Tanács szóvivője elmondta az Azonnalinak, miért támogatták a Handó utódjának jelölt Senyei György Barnát az Országos Bírósági Hivatal élére.

A szervezetek szerint a magyar kormány szisztematikusan építi le a sajtószabadságot és a hirdetési pénzek elosztásával tartja sakkban a független médiát. Kovács Zoltán Sorossal magyarázza a dolgot.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás