Most is megtrükközhető a nemzeti konzultáció internetes kitöltése

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.21. 21:26

Ezúttal sem kötelező, hogy valós e-mail címet adjanak meg a válaszolni vágyó állampolgárok a nemzeti konzultáció internetes kitöltésekor.

Most is megtrükközhető a nemzeti konzultáció internetes kitöltése

Akárcsak a korábbi alkalmakkor, úgy most is kijátszható a nemzeti konzultáció online kitöltése – derül ki a nemzeti konzultáció oldaláról. Bár az ezúttal a családokról szóló nemzeti konzultációs kérdőívek papír alapú kipostázása már két héttel ezelőtt megkezdődött, a kérdésekre interneten csak most szerdától lehet válaszolni.

Ám az előző konzultációkhoz hasonlóan a rendszer most is megtrükközhető. Ugyan ugyanarról az e-mail címről most sem lehet többször kitölteni a kérdőívet, de ugyanarról a számítógépről igen.

Sőt: a konzultáció kitöltéséhez megadni szükséges e-mail címnek sem kell létezőnek lennie, legalábbis a rendszer ilyenkor is befogadja a válaszokat.

Az életkor megadásánál már figyelmesebb az oldal, az ugyanis nem lehet több 120 évnél, a kérdéssor végén pedig ki kell pipálni, hogy a kitöltő nem robot. 

Azzal kapcsolatban, hogy a nemzeti konzultációt gyakorlatilag bárki többször kitöltheti, Tuzson Bence még tavaly októberben kormányzati kommunikációért felelős államtitkárként úgy nyilatkozott:

a kormány bízik a „magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal tölti ki azt”.

Azt is hozzátette: az eddigi nemzeti konzultációkon a beérkező válaszok mindössze 5 százalékát kapták az interneten keresztül.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek