+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Illés Gergő
2018. november 20. kedd, 08:55
A zsidó állam turisztikai minisztere a lépést „pocséknak” nevezte, és fenyegetni kezdte az amerikai szálláskereső céget.

Az Airbnb amerikai szálláskereső-lakásbérlő oldal hétfőn úgy döntött, szolgáltatásait megszünteti az Izrael keleti részén található Ciszjordániában található zsidó telepek területén – írja a Deutsche Welle.

 

Izrael a területet még az 1967-es hatnapos háború idején szerezte meg Jordániától, azóta pedig a legtöbb ország illegálisnak ítéli meg az ott létrehozott izraeli települések létrehozását. Ugyanakkor úgy tűnik, nemcsak az országok, de a cégek is kifejezhetik nemtetszésüket, erre utal az Airbnb hétfői bejelentése is,

 

mely heves reakciókat váltott ki a zsidó állam politikusaiból is.

 

Az amerikai cég azzal indokolta a körülbelül 200 ingatlan eltávolítását, hogy a megszállt Ciszjordániában az ügy már régóta az izaeliek és a palesztinok közötti vita középpontjában áll”. Hozzátették: „reméljük, hogy a nemzetközi közösség követendő példát mutat mindenki előtt, és megoldást kínál erre a történelmi konfliktusra”.

 

Palesztin emberi jogi csoportok már régóta kérik az Airbnb-től a zsidó telepeken található ingatlanok eltávolítását: egy ilyen tömörülés vezetője, Waleed Assraf úgy nyilatkozott, ha többen cselekednének az Airbnb-hez hasonlóan, könnyebbé válna a békéhez vezető út.

 

Ennél hevesebb volt az izraeliek reakciója: Yariv Levin turisztikai miniszter úgy nyilatkozott, a lépés egyszerűen „pocsék”, egyúttal rögtön a vállalat megregulázásával fenyegetett. „Minisztériumunk azonnali lépéseket tesz az Airbnb tevékenységének korlátozására” Izrael területén – mondta Levin, hozzátéve, hogy az izraeli kormány támogatni fogja a telepeken élő, érintett lakástulajdonosok pereskedését az amerikai cég ellen.

 

A zsidó telepekért felelős Yesha Tanács pedig arról beszélt,

 

az Airbnb „politikai honlappá vált”, a lépés pedig „vagy az antiszemitizmus, vagy a terrorizmusnak való behódolás, vagy mindkettő eredménye lehet”.

 

Körülbelül félmillió zsidó él hasonló telepeken Ciszjordánia területén, és a szintén megszállt Kelet-Jeruzsálemben. Olyan területek ezek, melyek 2,6 millió palesztinnak is otthont adnak. Palesztina azonban jelezte: a jövőben Ciszjordániára, a Gázai övezetre, valamint Kelet-Jeruzsálemre is igényt tartana.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás