Gruevszki-ügy: ki vett hülyére kit?

Szerző: Kiss Brigi
2018.11.20. 18:42

Hogy lehet, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vezetője hosszadalmas eljárást ígér a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt, félóra múlva pedig mégis megadják a menedékjogot Gruevszkinek? Hülyét csinált a kormány a hivatalból, vagy szemrebbenés nélkül hazudozhat egy állami hivatal vezetője a nemzetbiztonsági bizottság ülésén? És melyik a rosszabb?

Gruevszki-ügy: ki vett hülyére kit?

Kedden délután Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bejelentette, hogy megkapta a menekültstátuszt Magyarországtól. Nem sokkal korábban ezt a Magyar Idők már tényként közölte, sőt: zavarba ejtő részletességgel számolt be Orbán Viktor elvbarátjának menedékjogi eljárásáról. 

Mindez azonban annak fényében válik különösen érdekessé, hogy a kormánypárti napilap cikkének megjelenése előtt nagyjából egy órával ért véget az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülése, ahol Mirkóczki Ádám, a testület elnöke szerint 

még az hangzott el a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vezetője, Végh Zsuzsanna szájából, hogy Gruevszki menedékjogi eljárása még nem zárult le, az egy hosszadalmas folyamat.

Ennek kapcsán adódik néhány súlyos kérdés:

+ Most akkor az Orbán-kormány és Gruevszki hülyét csinált a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalból, illetve annak vezetőjéből? 

+ Vagy eljutottunk oda, hogy egy hivatalos személy szemrebbenés nélkül hazudozhat az Országgyűlés egyik, ha nem a legfontosabb bizottságának ülésén?

+ És ha utóbbi történt, akkor vajon

innentől honnan lehet tudni, hogy a bizottság előtt eddig elhangzott, vagy a jövőben elhangzó nyilatkozatok és információk valósak?

Mindez nem csak nekünk, hanem a nemzetbiztonsági bizottság elnökének is feltűnt, ezért szerdára rendkívüli ülést hívott össze, hogy kiderüljön: „ki a felelős azért, hogy az elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát”.

Noha a Fidesz a választási kampányban már viccet csinált a nemzetbiztonsági bizottságból, mikor mondvacsinált okokból többször is szabotálta a testület munkáját, mondván abban ott ült Szél Bernadett, aki szerintük Soros György embere. Az viszont egy teljesen új szint lenne, ha nem az első verzió, vagyis a BMH és vezetőjének hülyére vétele, hanem a második történt volna meg a mai napon. 

Szerinted melyik verzió történt? 

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek