+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 19. hétfő, 13:08
Fenntartásokkal kezeli Toroczkai László a macedón exminiszterelnök ügyét, hiszen „láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek”. A Mi Hazánk Mozgalom vezetőjét nem érdekli, ha fideszbérencezik őket, szerinte sokkal fontosabb dolgok vannak Gruevszki menekülésénél. Ők pedig a fontos dolgokkal foglalkoznak, úgyhogy sokadikként ők is elindítanak egy korrupcióellenes aláírásgyűjtést.
„Egyelőre semmilyen álláspontunk nincs a Gruevszki-ügyben, még nem foglalkoztunk a kérdéssel”

 

– így válaszolt Toroczkai László az Azonnali kérdésére, hogy a többi ellenzéki párttal ellentétben miért nem nyilvánultak még meg a Macedóniából megszökött egykori exelnökkel kapcsolatban, akit korrupció miatt köröznek hazájában és rejtélyes körülmények között Magyarországva érkezve hazánkban adhatott be menedékjogi kérelmet.

 

A Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke arról beszélt: véleményüket a kellő információk begyűjtése után fogják kialakítani a keddi elnökségi ülésük után.

 

„Láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek” – mondta Toroczkai

 

hozzátéve, hogy pont ő volt az, akit 2006 és 2010 között az akkor fennálló baloldali kormány „mindenféle koncepciós és egyéb ügyekkel próbált perbe fogni, sikertelenül”.

 

„Ezért fenntartásokkal és óvatosan kezelem ezt az ügyet” – mondta. „Ugyanakkor az is tény, hogy Magyarországról kezd egy olyan kép kialakulni, hogy korrupciós bűncselekményeket itt meg lehet úszni. Ez viszont nagyon rossz.”

 

Felvetésünkre elmondta,

 

az ügyet nem lehet keverni a bevándorlás elleni harccal, nem ugyanaz a migráció kérdése, minthogy egy macedón politikus bejött Magyarországra. Ettől függetlenül ő nem mondja, hogy nem kell elítélni a kormányt ebben az ügyben, csak ők egyelőre nem foglalkoztak vele.

 

Hozzátette: ő nem főállású pártelnök, mint politikai versenytársai, „akik ráérnek minden olyan üggyel foglalkozni, ami a magyar emberek számára nem olyan fontos”, hiszen ő Ásotthalom polgármestere is. „Én azt gondolom, hogy ez az ügy egyáltalán nem olyan fontos, hogy nekem azonnal az első pillanatban reagálnom kellett volna, vagy akár a pártunknak”.

 

A kérdésre, hogy a Mi Hazánkat gyakran éri az a kritika, hogy valójában a Fidesz bérencei, erre most pont ők hallgatnak az ügyben, úgy reagált: „Mi mindig a nemzet érdekeit helyezzük első helyre. Az, hogy politikai ellenfeleink ennek kapcsán milyen rágalmakkal és vádakkal illetnek minket, például azzal, hogy fideszbérencek vagyunk, az engem nem érdekel. Mi tesszük azt, amit a lelkiismeretünk diktál.”


„Szerintem százezerszer fontosabb ügyek vannak ma Magyarországon, amik a magyar embereket érintik, mint Gruevszki kérdése”

 

– folytatta Toroczkai.

 

Példaként említette, hogy holnap fog bejelenteni egy korrupcióellenes aláírásgyűjtést, aminek célja, hogy egy a kormánytól és Polt Pétertől független magyar korrupcióellenes ügyészség jöjjön létre. A szervezet részben román mintára jönne létre, és az Európai Ügyészséghez való csatlakozással ellentétben nem sértené a nemzeti szuverenitást. Az aláírásgyűjtés egyébként más témákkal is fog foglalkozni, ám ezek részleteit Toroczkai holnap fogja ismertetni.

 

FOTÓ: Toroczkai László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás