+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 19. hétfő, 13:08
Fenntartásokkal kezeli Toroczkai László a macedón exminiszterelnök ügyét, hiszen „láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek”. A Mi Hazánk Mozgalom vezetőjét nem érdekli, ha fideszbérencezik őket, szerinte sokkal fontosabb dolgok vannak Gruevszki menekülésénél. Ők pedig a fontos dolgokkal foglalkoznak, úgyhogy sokadikként ők is elindítanak egy korrupcióellenes aláírásgyűjtést.
„Egyelőre semmilyen álláspontunk nincs a Gruevszki-ügyben, még nem foglalkoztunk a kérdéssel”

 

– így válaszolt Toroczkai László az Azonnali kérdésére, hogy a többi ellenzéki párttal ellentétben miért nem nyilvánultak még meg a Macedóniából megszökött egykori exelnökkel kapcsolatban, akit korrupció miatt köröznek hazájában és rejtélyes körülmények között Magyarországva érkezve hazánkban adhatott be menedékjogi kérelmet.

 

A Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke arról beszélt: véleményüket a kellő információk begyűjtése után fogják kialakítani a keddi elnökségi ülésük után.

 

„Láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek” – mondta Toroczkai

 

hozzátéve, hogy pont ő volt az, akit 2006 és 2010 között az akkor fennálló baloldali kormány „mindenféle koncepciós és egyéb ügyekkel próbált perbe fogni, sikertelenül”.

 

„Ezért fenntartásokkal és óvatosan kezelem ezt az ügyet” – mondta. „Ugyanakkor az is tény, hogy Magyarországról kezd egy olyan kép kialakulni, hogy korrupciós bűncselekményeket itt meg lehet úszni. Ez viszont nagyon rossz.”

 

Felvetésünkre elmondta,

 

az ügyet nem lehet keverni a bevándorlás elleni harccal, nem ugyanaz a migráció kérdése, minthogy egy macedón politikus bejött Magyarországra. Ettől függetlenül ő nem mondja, hogy nem kell elítélni a kormányt ebben az ügyben, csak ők egyelőre nem foglalkoztak vele.

 

Hozzátette: ő nem főállású pártelnök, mint politikai versenytársai, „akik ráérnek minden olyan üggyel foglalkozni, ami a magyar emberek számára nem olyan fontos”, hiszen ő Ásotthalom polgármestere is. „Én azt gondolom, hogy ez az ügy egyáltalán nem olyan fontos, hogy nekem azonnal az első pillanatban reagálnom kellett volna, vagy akár a pártunknak”.

 

A kérdésre, hogy a Mi Hazánkat gyakran éri az a kritika, hogy valójában a Fidesz bérencei, erre most pont ők hallgatnak az ügyben, úgy reagált: „Mi mindig a nemzet érdekeit helyezzük első helyre. Az, hogy politikai ellenfeleink ennek kapcsán milyen rágalmakkal és vádakkal illetnek minket, például azzal, hogy fideszbérencek vagyunk, az engem nem érdekel. Mi tesszük azt, amit a lelkiismeretünk diktál.”


„Szerintem százezerszer fontosabb ügyek vannak ma Magyarországon, amik a magyar embereket érintik, mint Gruevszki kérdése”

 

– folytatta Toroczkai.

 

Példaként említette, hogy holnap fog bejelenteni egy korrupcióellenes aláírásgyűjtést, aminek célja, hogy egy a kormánytól és Polt Pétertől független magyar korrupcióellenes ügyészség jöjjön létre. A szervezet részben román mintára jönne létre, és az Európai Ügyészséghez való csatlakozással ellentétben nem sértené a nemzeti szuverenitást. Az aláírásgyűjtés egyébként más témákkal is fog foglalkozni, ám ezek részleteit Toroczkai holnap fogja ismertetni.

 

FOTÓ: Toroczkai László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás