+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 19. hétfő, 13:08
Fenntartásokkal kezeli Toroczkai László a macedón exminiszterelnök ügyét, hiszen „láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek”. A Mi Hazánk Mozgalom vezetőjét nem érdekli, ha fideszbérencezik őket, szerinte sokkal fontosabb dolgok vannak Gruevszki menekülésénél. Ők pedig a fontos dolgokkal foglalkoznak, úgyhogy sokadikként ők is elindítanak egy korrupcióellenes aláírásgyűjtést.
„Egyelőre semmilyen álláspontunk nincs a Gruevszki-ügyben, még nem foglalkoztunk a kérdéssel”

 

– így válaszolt Toroczkai László az Azonnali kérdésére, hogy a többi ellenzéki párttal ellentétben miért nem nyilvánultak még meg a Macedóniából megszökött egykori exelnökkel kapcsolatban, akit korrupció miatt köröznek hazájában és rejtélyes körülmények között Magyarországva érkezve hazánkban adhatott be menedékjogi kérelmet.

 

A Mi Hazánk Mozgalom pártelnöke arról beszélt: véleményüket a kellő információk begyűjtése után fogják kialakítani a keddi elnökségi ülésük után.

 

„Láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek” – mondta Toroczkai

 

hozzátéve, hogy pont ő volt az, akit 2006 és 2010 között az akkor fennálló baloldali kormány „mindenféle koncepciós és egyéb ügyekkel próbált perbe fogni, sikertelenül”.

 

„Ezért fenntartásokkal és óvatosan kezelem ezt az ügyet” – mondta. „Ugyanakkor az is tény, hogy Magyarországról kezd egy olyan kép kialakulni, hogy korrupciós bűncselekményeket itt meg lehet úszni. Ez viszont nagyon rossz.”

 

Felvetésünkre elmondta,

 

az ügyet nem lehet keverni a bevándorlás elleni harccal, nem ugyanaz a migráció kérdése, minthogy egy macedón politikus bejött Magyarországra. Ettől függetlenül ő nem mondja, hogy nem kell elítélni a kormányt ebben az ügyben, csak ők egyelőre nem foglalkoztak vele.

 

Hozzátette: ő nem főállású pártelnök, mint politikai versenytársai, „akik ráérnek minden olyan üggyel foglalkozni, ami a magyar emberek számára nem olyan fontos”, hiszen ő Ásotthalom polgármestere is. „Én azt gondolom, hogy ez az ügy egyáltalán nem olyan fontos, hogy nekem azonnal az első pillanatban reagálnom kellett volna, vagy akár a pártunknak”.

 

A kérdésre, hogy a Mi Hazánkat gyakran éri az a kritika, hogy valójában a Fidesz bérencei, erre most pont ők hallgatnak az ügyben, úgy reagált: „Mi mindig a nemzet érdekeit helyezzük első helyre. Az, hogy politikai ellenfeleink ennek kapcsán milyen rágalmakkal és vádakkal illetnek minket, például azzal, hogy fideszbérencek vagyunk, az engem nem érdekel. Mi tesszük azt, amit a lelkiismeretünk diktál.”


„Szerintem százezerszer fontosabb ügyek vannak ma Magyarországon, amik a magyar embereket érintik, mint Gruevszki kérdése”

 

– folytatta Toroczkai.

 

Példaként említette, hogy holnap fog bejelenteni egy korrupcióellenes aláírásgyűjtést, aminek célja, hogy egy a kormánytól és Polt Pétertől független magyar korrupcióellenes ügyészség jöjjön létre. A szervezet részben román mintára jönne létre, és az Európai Ügyészséghez való csatlakozással ellentétben nem sértené a nemzeti szuverenitást. Az aláírásgyűjtés egyébként más témákkal is fog foglalkozni, ám ezek részleteit Toroczkai holnap fogja ismertetni.

 

FOTÓ: Toroczkai László / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi fog történni, ha nyerünk? Hogyan néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen?
Elmondjuk a kulisszatitkokat!

Koszovó szerint addig nincs értelme a nyugat-balkáni együttműködésről beszélni, amíg nem ismeri el országa függetlenségét Szerbia és Bosznia-Hercegovina.

Míg a Jobbik néppártosodása révbe ért, a Fidesz nem maradhat örökké az Európai Néppárt tagja úgy, hogy közben fel van függesztve – fogalmazott a Jobbik EP-képviselője.

A galéria arra hivatkozva nem ad többé teret a BP olaj- és gázipari óriás művészeti versenyének, hogy mindent szeretnének megtenni klímavészhelyzet kezelése érdekében.

317 körzetben nem indít jelölteket a Brexit Párt decemberben, hogy ne szóródjanak szét a brexitpárti szavazatok.

A fejlesztési államtitkár a köztévében mondhatta el, hogy a pénteken átadásra kerülő új aréna közepes árszínvonalú, és Magyarország meg sem érezte.

2014-ben jobban megosztotta Romániát az elnökválasztás, mint idén, de azért az egykori Monarchia határain belül csak Székelyföld töri meg Klaus Johannis egyeduralmát.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Very hot topic, ki is lesz beszélve november 12-én!

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás