+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. november 18. vasárnap, 08:45
Az egyik új szabadalmuk akár azt is nyomon követné, ha a gyerekek csúnyán beszélnek.

Új szintre emelné a Google a felhasználók megfigyelését, legalább is erre engednek következtetni a cég által frissen benyújtott szabadalmi kérelmek – számolt be az Atlantic.

 

Az egyik beadvány szerint a Google olyan eszközöket hozna létre, melyek a felhasználók környezetének vizsgálata és elemezése alapján tennének javaslatokat vásárlásra, vagy akár szolgáltatások igénybevételére.

 

Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy a rendszer észleli a ruházatodon, vagy a faladon kihelyezett képeken, posztereken keresztül, hogy melyik a kedvenc bandád, vagy melyik sportklubnak szurkolsz és jelez, hogy kijött az új albumuk, vagy a hétvégén itthon játszik a csapat és még vannak eladó jegyek.

 

Sokak számára már ez is épp elég ijesztő lehet, de

 

a szabadalmi kérelem szerint a Google rögtön be is skatulyázna minket anyagi lehetőségeink szerint a környezetünkben lévő tárgyak alapján.

 

De akár azt is számon tartanák, hogy éppen milyen divatot követünk. A hangfelismerés alapján pedig a felhasználók nemét és korát is pontosan be tudnák lőni.

 

A felhasználók ilyen szintű feldolgozása azonban már most is folyik.

 

A célzott reklámokat lehetővé tevő algoritmusok pont az ilyen személyes információkat szerzik meg tőlünk, csak más módszerekkel.

 

A Google másik szabadalmi kérelme pedig egészen megváltoztatná a gyermeknevelést.

 

A techóriás fejlesztőmérnökei által megálmodott okosotthon-rendszernek köszönhetően a szülők folyamatosan nyomon tudnák követni a gyerekeik otthoni tevékenységét.

 

A szenzorok például érzékelnék a káromkodást, vagy a tiltott helyiségek felkeresését. Legyen az a borospince, vagy a spájz, ahol az édességeket tartják.

 

A technológia ugyanakkor nem állna meg itt.

 

Az amerikai egészségbiztosítók ugyancsak nagy fantáziát látnak az ilyen irányú fejlesztésekben.

 

Az okoseszközöknek köszönhetően kiszűrnék ha a klienseik egészségtelenül étkeznek, vagy cigarettáznak, ami alapján aztán magasabb díjakat határoznának meg számukra.

 

A szabadalmi kérelmek persze nem jelentik azt, hogy az ezek alapján elképzelt termékek meg is valósulnak majd, de mindenképpen érdekes kép tárul elénk arról, hogy a techcégek milyennek képzelik el a jövőt.

 

FOTÓ: Instagram / venneke_a

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás