+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. november 16. péntek, 18:31
Röhrig karaktere felesége elvesztését próbálja feldolgozni, ennek érdekében pedig olyasmiket tesz, amiket nem szabadna egy hívő zsidónak. Itt a To Dust trailere egy disznóval és Matthew Broderickkel!

Az Oscar-díjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza új filmjében is egy olyan zsidót alakít, aki gyászolja egy családtagját. A To Dust viszont nem megrendít, hanem megnevettet, legalábbis a trailer alapján úgy néz ki.

 

A történet szerint Shmuel nem találja a a helyét, mióta felesége rákban meghal, képtelen ellátni a vallási közösségében rábízott feladatokat, és kisfiait is elhanyagolja. Gyötrelmeit pedig fokozza, hogy hite szerint amíg a test porrá nem válik, a lélek szenved, ezért nagyon szeretné megtudni, hogy mikor bomlik el felesége holtteste. Útkeresése során

 

megismerkedik egy biológiaprofesszorral, akit Matthew Broderick hollywoody filmsztár alakít, ő pedig megismerteti azzal, mi történik az ember testével a halál után.

 

A To Dust (Porrá) című film rendezőjét, Shawn Snydert tavasszal díjazták is a Tribeca filmfesztiválon. A filmet a magyarországi mozik alapvetően nem fogják játszani, de a november 29-e és december 2-a közt azért látható lesz a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kommunikációs félreértés történt a Jobbik és a Momentum között Pesterzsébeten.

Inkább ellene voltak, mint mellette, az utolsó pillanatban döntött a lengyel kormánypárt: ha nem támogatják, bukott is volna Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke 2011-ben még föderatív alapon szervezte volna át Európát.

Szakításig feszült a helyzet a római kormányban. Az ötcsillagos vezér lehazugozta Matteo Salvinit.

Trieszt környékén jelentős számú szlovénnyelvű kisebbség él, a helyi közigazgatás mégis meg akarja tiltani számukra Szlovénia zászlaját.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás