+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. november 13. kedd, 13:25
Samu Tamás szerint bár nem kellett volna luhanszki útjáról szólnia a Jobbiknak, de azért bánja, hogy nem szólt.

Az Azonnali elérte Samu Tamás Gergőt, akivel kapcsolatban tegnap írtuk meg, hogy a kelet-ukrajnai szakadár állam, az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság választásán vett részt megfigyelőként. A választást jogtalannak ítélte meg korábban Ukrajna, az USA és az EU is.

 

A Békés Megyei Közgyűlés jobbikos frakcióvezetője – aki nemrégiben az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzati Kongresszusának bizottsági tagja is lett – bánja, hogy a pártja nem tudott arról, hogy a kelet-ukrajnai Luhanszkban megfigyelőként részt vett a választásokon.

 

Samu kérdésünkre elmondta: egy nyugati újságíró barátja hívta meg, hogy vegyen részt felügyelőként a választásokon, akinek a kilétét nem akarta felfedni. Azért mondott igent, mert magánszemélyként szabadon dönthet idejéről, valamint a külpolitika iránt érdeklődőként személyesen akart meggyőződni arról, hogy mi folyik a szakadár régióban.

 

A területet Oroszország felől, repülőgépen és autón közelítette meg, az utazás költségeit pedig a meghívója, a fent említett újásgíró állta.

 

Samu az Azonnalinak azt is elmondta, szerinte nem szükséges sem a Jobbikot, sem az Európa Tanácsot informálnia, ha ilyesmiben vesz részt.

 

„Az Európa Tanácsnak több száz bizottsági tagja van, nem hiszem, hogy minden utazásukról beszámolnának. Azért nem szóltam a pártnak, mert nem Sneider Tamást hívták meg, hanem engem, magánszemélyként. Ugyanakkor lehet, hogy a Jobbiknak kellett volna szólni, ugyanis a hírekben mindenhol a Jobbikról, és nem az én magánakciómról beszéltek” – mondta.

 

Ilyenkor illik valami nekik tetszőt mondani

 

A politikus elmondta azt is, mit értett az alatt, hogy a választás hírét el fogja hozni Magyarországra. A Luhanszki Információs Központnak nyilatkozta ezt a jobbikos politikust a választást követően.

 

„Konkrét kérdésre válaszoltam, és ilyenkor illik valami nekik tetszőt mondani. Egyébként nincs ebben semmi kivetnivaló, Gyöngyösi Márton is tartott sajtótájékoztatót, miután hazajött a Krím-félszigetről, én ilyet nem akarok, csupán egy cikket írnék egy olyan orgánumnak, amely fogékony lenne a leközlésére” – mondta Samu az Azonnalinak.

 

Hétfőn azt is megírtuk, hogy a Jobbikban rendesen kiakadtak Samu luhanszki utazásán, így megkérdeztük tőle azt is, számít-e bármiféle szankcióra. Mint kiderült, nem:

 

„Nem szegtem meg a Jobbik szabályzatát, bár – ismétlem – szerencsésebb lett volna, ha lekommunikálom a párt elnökségével az utazást”

 

 – mondta Samu Tamás Gergő az Azonnalinak. 

 

FOTÓ: Anton Shekotsov/Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Gazdaságpolitikusuk szerint ha már a választók 25-30 százaléka ki akar lépni, akkor ideje minderről társadalmi
vitát kezdeményezni.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás