+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. november 13. kedd, 13:25
Samu Tamás szerint bár nem kellett volna luhanszki útjáról szólnia a Jobbiknak, de azért bánja, hogy nem szólt.

Az Azonnali elérte Samu Tamás Gergőt, akivel kapcsolatban tegnap írtuk meg, hogy a kelet-ukrajnai szakadár állam, az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság választásán vett részt megfigyelőként. A választást jogtalannak ítélte meg korábban Ukrajna, az USA és az EU is.

 

A Békés Megyei Közgyűlés jobbikos frakcióvezetője – aki nemrégiben az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzati Kongresszusának bizottsági tagja is lett – bánja, hogy a pártja nem tudott arról, hogy a kelet-ukrajnai Luhanszkban megfigyelőként részt vett a választásokon.

 

Samu kérdésünkre elmondta: egy nyugati újságíró barátja hívta meg, hogy vegyen részt felügyelőként a választásokon, akinek a kilétét nem akarta felfedni. Azért mondott igent, mert magánszemélyként szabadon dönthet idejéről, valamint a külpolitika iránt érdeklődőként személyesen akart meggyőződni arról, hogy mi folyik a szakadár régióban.

 

A területet Oroszország felől, repülőgépen és autón közelítette meg, az utazás költségeit pedig a meghívója, a fent említett újásgíró állta.

 

Samu az Azonnalinak azt is elmondta, szerinte nem szükséges sem a Jobbikot, sem az Európa Tanácsot informálnia, ha ilyesmiben vesz részt.

 

„Az Európa Tanácsnak több száz bizottsági tagja van, nem hiszem, hogy minden utazásukról beszámolnának. Azért nem szóltam a pártnak, mert nem Sneider Tamást hívták meg, hanem engem, magánszemélyként. Ugyanakkor lehet, hogy a Jobbiknak kellett volna szólni, ugyanis a hírekben mindenhol a Jobbikról, és nem az én magánakciómról beszéltek” – mondta.

 

Ilyenkor illik valami nekik tetszőt mondani

 

A politikus elmondta azt is, mit értett az alatt, hogy a választás hírét el fogja hozni Magyarországra. A Luhanszki Információs Központnak nyilatkozta ezt a jobbikos politikust a választást követően.

 

„Konkrét kérdésre válaszoltam, és ilyenkor illik valami nekik tetszőt mondani. Egyébként nincs ebben semmi kivetnivaló, Gyöngyösi Márton is tartott sajtótájékoztatót, miután hazajött a Krím-félszigetről, én ilyet nem akarok, csupán egy cikket írnék egy olyan orgánumnak, amely fogékony lenne a leközlésére” – mondta Samu az Azonnalinak.

 

Hétfőn azt is megírtuk, hogy a Jobbikban rendesen kiakadtak Samu luhanszki utazásán, így megkérdeztük tőle azt is, számít-e bármiféle szankcióra. Mint kiderült, nem:

 

„Nem szegtem meg a Jobbik szabályzatát, bár – ismétlem – szerencsésebb lett volna, ha lekommunikálom a párt elnökségével az utazást”

 

 – mondta Samu Tamás Gergő az Azonnalinak. 

 

FOTÓ: Anton Shekotsov/Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás