Jobban érezhetjük magunkat, ha csak napi harminc percet facebookozunk

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.12. 08:32

Magányosnak és depressziósnak érzed magad? Lehet, hogy ideje visszafogni a Facebookot, az Instát és a Snapchatet – állítja egy friss kutatás.

Jobban érezhetjük magunkat, ha csak napi harminc percet facebookozunk

Kevésbé érezte magát depressziósnak és magányosnak, aki napi harminc percre limitálta a közösségi média-használatát – írja a Quartz a University of Pennsylvania kutatóinak új vizsgálatára hivatkozva.

A vizsgálatba 143 egyetemistát vontak be, akiknek volt Facebook-, Instagram- és Snapchat-fiókjuk. A diákokat két csoportra bontották és míg az egyik résztvevői ugyanúgy használhatták a közösségi médiát a telefonjukon, mint korábban, a másik csoport tagjai csak napi félórán át tehették ezt meg. Ez azt jelentte, hogy egy nap csak 10 percet tölthettek a Facebookon, 10 percet az Instán és 10 percet a Snapchaten. A vizsgálat három hétig tartott.

Az eredmények szerint akik csak korlátozottan használhatták a közösségi médiát, azok kevésbé érezték magukat depressziósnak és magányosnak.

Ez fokozottabban volt igaz azokra, akik eleve depressziósabbak voltak a többieknél a vizsgálat megkezdése előtt.

Aki a teljes kutatást is elolvasná, itt teheti meg.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek