+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. november 11. vasárnap, 08:12
A brit Munkáspárt elnöke arról beszélt, ő hogy oldaná meg a tárgyalásokat, ha megválasztanák miniszterelnöknek.

A Der Spiegelnek adott interjút brit Munkáspárt elnöke Jeremy Corbyn, ami alapján úgy tűnik, most már végképp nem tartana helyesnek egy újabb népszavazást a brexitről. Az újság konkrétan arra kérdezett rá, megállítaná-e a britek Európai Unióból való kilépését, ha lenne rá lehetősőge: 

 

„Nem állíthatjuk ezt meg. A folyamat elindult az 50-es cikkely szerint.

 

A legjobb, amit tehetünk, hogy felismerjük, miért akartak többen kilépni.

 

A legtöbb szavazatot a kilépésre a legelmaradottabb területekből kaptuk. Ezekben a térségekben a munkafeltételek csak romlottak az EU-ban töltött évtizedek alatt" – mondta Corbyn, aki szerint ha ő lenne a miniszterelnök, nem lennének Theresa May problémáihoz hasonló akadályai a kilépési tárgyalásoknak, mivel ők nem akarnának az USA-hoz hasonló szabályozatlan gazdaságot megvalósítani, mint a toryk. 

 

Corbyn terveiben egy átfogó vámunió szerepel az EU-val, kiemelt fontosságúnak tekintve Nagy-Britannia határát Írországgal, és biztosítani az ellátási láncok kétoldalú működését. „Bármire is szavaztak az emberek, az biztos, hogy egyikük sem a munkahelyének elvesztésére vagy az életszínvonalának csökkenésére."

 

Jeremy Corbyn szeptemberben még arról beszélt, hogy ha pártja is úgy akarja, ő is beleállna egy második népszavazásba, bár már akkor is hozzá tette, hogy ő inkább egy előrehozott választást tartana jó ötletnek.

 

FORRÁS: Del Spiegel / Politico

 

FOTÓ: Wikipedia

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Már nem arról beszél a magyar kormányfő, hogy milyen közel volt a Fidesz az EPP-ből való kilépéshez, inkább egy nagyszabású belső vitát kezdeményezne a jobbközép pártok európai családjában.

97,4 százalékkal erősítették meg tisztségében a volt kormányfőt.

„Ha egy orgánum a neonáci szervezetek oldalára áll, fasiszta nézeteket képvisel, akkor nem lehet a demokratikus diskurzus része” – véli a nyolcadik kerület.

A TASZ szerint Karácsony Gergely főpolgármester akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít megszokottnak.

Írtak is egy nyílt levelet arról, hogy mennyire veszélyes a Fidesz-közeli háttéremberek szlovéniai médiaterjeszkedése, valamint Orbán legnagyobb szlovén szövetségesének hatalomra kerülése.

Itthon gyakorlatilag három budai kerületbe húzódott vissza a felső középosztály, a lengyel és a cseh fővárosban sokkal kevertebbek az egyes negyedek. Térképek!

A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán? Neked hány pont jön össze?

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás