+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2018. november 6. kedd, 08:38
A Néppárt két csúcsjelölt-jelöltje is kampányvideóval jelentkezett a párt Helsinkiben tartott kongresszusa előtt.

Hétfőn az Európai Néppárt csúcsjelöltségére pályázó két politikus, a bajor Manfred Weber és a finn Alexander Stubb is kampányvideóval jelentkezett: ideje, hiszen nyakunkon a párt kongresszusa, amelyet Helsinkiben tartanak, és ahol dönteni fognak arról, hogy ki legyen a a párt jelöltje az Európai Bizottság vezetésére.

 

Ki gondolta volna például, hogy a kissé uncsinak tűnő Manfred Weber egy zenekar gitárosa volt?

 

A videóban Weber egyébként szülőfalujáról mesél, ahol először kezdett közélettel foglalkozni a helyi katolikus templomban és a helyi CSU-ban. Ezen kívül arról beszél, hogy erős EU-ra van szükség, ami egyben tiszteletben tartja a régiós szokásokat és identitásokat.

 

Két célja, hogy hídat építsen az emberek és a brüsszeli döntéshozatal közé; illetve hogy visszaadja Európát a népnek.

 

 

A finn Alexander Stubb pedig egy zenés-szöveges videóklipben mesélt a céljairól. Stubb szerint könnyű félelmet generálni, sokkal nehezebb reményt nyújtani. Ezzel valószínűleg a Fideszre utalt: a finn politikus kizáratná a Néppártból a Fideszt. Három dolog miatt van szükség szerinte az EU-ra: a béke, a prosperitás és a biztonság miatt.

 

Migrációügyben közös, hosszútávú megoldást szeretne találni.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

A parlament dönt arról is, hogy felfüggesztik-e a DK-s Varju László mentelmi jogát.

Úgy tűnik, a Vatikán azért nem ölt bele túl sok energiát az eddigi legmodernebb termékének fejlesztésébe.

Michael Gove szerint Boris Johnson halasztási kérelme semmit nem jelent, és a kormány tervei változatlanok.

Miután Salvini 2018 tavaszán elárulta a többi olasz jobboldali pártot az Öt Csillag Mozgalommal való kormányzás kedvéért, most, hogy kitaktikázta magát a hatalomból, azok békejobbot nyújtottak neki.

Egyelőre az élettani hatásait tesztelték az eddigi leghosszabb repülőútnak, ráadásul rakomány és csomagok nélkül indult a gép.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás