+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 5. hétfő, 17:05
Tartalom nélkülinek tartja a DK a székely-magyar összetartozás napját, mert nincs neki tartalma. De állítják: a határon túli magyarok sorsát ők is szívükön viselik.

Alapvetően minden ilyen vagy ehhez hasonló ünnepet tartalom nélkülinek tartunk és mint ilyenen, tradicionálisan nem veszünk részt – ezzel magyarázta Rónai Sándor, a DK szóvivője az Azonnnalinak, miért nem állnak amellé a Jobbik által kezdeményezett, de a DK-n kívül az összes ellenzéki frakció által támogatott javaslat mellé, amely október 16-át a magyar-székely összetartozás napjának nyilvánítaná.

 

Kérdésünkre, hogy miért tartalom nélküli a kezdeményezés, mikor az összetartozást hivatott kifejezni, úgy válaszolt:

 

ennek még nincs kifejezve a tartalma, és ezért tartják tartalom nélkülinek.

 

Hogy mi lenne az a kezdeményezés, ami a DK-nak is elfogadható lenne, arra úgy reagált: sok megemlékezésen részt vesznek, mindenről elmondják a DK álláspontját, de szerintük a mostani kezdeményezés mögött nincsen tartalom, „ez egy tartalom nélküli dolog”.

 

További érdeklődésünkre, hogy például a nemzeti összetartozás napján (a trianoni békeszerződés aláírásának dátuma, június 4-e) részt vesznek-e, úgy felelt:

 

Azért, mert Orbán Viktor kreál egy ilyen dolgot, attól függetlenül annak még nem lesz tartalma.

 

Azért Rónai hozzátette: sokszor éri a DK-t kritika, mert azt mondják, hogy aki nem Magyarországon él, az ne szavazhasson, de ettől függetlenül „természetesen mi is aggódunk a határon túliakért, és szívünkön viseljük a sorsukat.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás