Elárulta a DK, miért nem támogatja a magyar-székely összetartozás napját

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.05. 17:05

Tartalom nélkülinek tartja a DK a székely-magyar összetartozás napját, mert nincs neki tartalma. De állítják: a határon túli magyarok sorsát ők is szívükön viselik.

Elárulta a DK, miért nem támogatja a magyar-székely összetartozás napját

Alapvetően minden ilyen vagy ehhez hasonló ünnepet tartalom nélkülinek tartunk és mint ilyenen, tradicionálisan nem veszünk részt – ezzel magyarázta Rónai Sándor, a DK szóvivője az Azonnnalinak, miért nem állnak amellé a Jobbik által kezdeményezett, de a DK-n kívül az összes ellenzéki frakció által támogatott javaslat mellé, amely október 16-át a magyar-székely összetartozás napjának nyilvánítaná.

Kérdésünkre, hogy miért tartalom nélküli a kezdeményezés, mikor az összetartozást hivatott kifejezni, úgy válaszolt:

ennek még nincs kifejezve a tartalma, és ezért tartják tartalom nélkülinek.

Hogy mi lenne az a kezdeményezés, ami a DK-nak is elfogadható lenne, arra úgy reagált: sok megemlékezésen részt vesznek, mindenről elmondják a DK álláspontját, de szerintük a mostani kezdeményezés mögött nincsen tartalom, „ez egy tartalom nélküli dolog”.

További érdeklődésünkre, hogy például a nemzeti összetartozás napján (a trianoni békeszerződés aláírásának dátuma, június 4-e) részt vesznek-e, úgy felelt:

Azért, mert Orbán Viktor kreál egy ilyen dolgot, attól függetlenül annak még nem lesz tartalma.

Azért Rónai hozzátette: sokszor éri a DK-t kritika, mert azt mondják, hogy aki nem Magyarországon él, az ne szavazhasson, de ettől függetlenül „természetesen mi is aggódunk a határon túliakért, és szívünkön viseljük a sorsukat.”

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek