+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 5. hétfő, 17:05
Tartalom nélkülinek tartja a DK a székely-magyar összetartozás napját, mert nincs neki tartalma. De állítják: a határon túli magyarok sorsát ők is szívükön viselik.

Alapvetően minden ilyen vagy ehhez hasonló ünnepet tartalom nélkülinek tartunk és mint ilyenen, tradicionálisan nem veszünk részt – ezzel magyarázta Rónai Sándor, a DK szóvivője az Azonnnalinak, miért nem állnak amellé a Jobbik által kezdeményezett, de a DK-n kívül az összes ellenzéki frakció által támogatott javaslat mellé, amely október 16-át a magyar-székely összetartozás napjának nyilvánítaná.

 

Kérdésünkre, hogy miért tartalom nélküli a kezdeményezés, mikor az összetartozást hivatott kifejezni, úgy válaszolt:

 

ennek még nincs kifejezve a tartalma, és ezért tartják tartalom nélkülinek.

 

Hogy mi lenne az a kezdeményezés, ami a DK-nak is elfogadható lenne, arra úgy reagált: sok megemlékezésen részt vesznek, mindenről elmondják a DK álláspontját, de szerintük a mostani kezdeményezés mögött nincsen tartalom, „ez egy tartalom nélküli dolog”.

 

További érdeklődésünkre, hogy például a nemzeti összetartozás napján (a trianoni békeszerződés aláírásának dátuma, június 4-e) részt vesznek-e, úgy felelt:

 

Azért, mert Orbán Viktor kreál egy ilyen dolgot, attól függetlenül annak még nem lesz tartalma.

 

Azért Rónai hozzátette: sokszor éri a DK-t kritika, mert azt mondják, hogy aki nem Magyarországon él, az ne szavazhasson, de ettől függetlenül „természetesen mi is aggódunk a határon túliakért, és szívünkön viseljük a sorsukat.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás