+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. november 4. vasárnap, 19:15
Az esetet „belső támadásként” kezelik a koalíciós erők.

Az afgán hadsereg egyik katonája végezhetett a Utah állambeli North Ogden első emberével, Brent Taylor őrnaggyal Kabulban – adta hírül a CNN. Az elhunyt városvezető 12 éven keresztül szolgált a Nemzeti Gárdában, az amerikai fegyveres erők tartalékos alakulatában. A hétgyermekes apa afganisztáni kiküldetésének idejére felfüggesztette hivatalát, melyet 2013 óta töltött be.

 

Az egyik utolsó kép a polgármesterről – Forrás: Brent Taylor hivatalos Facebook-oldala

 

A helyieket megrázta a polgármesterük elvesztésének híre.

 

Családja megsegítésére több, mint 120 ezer dollárt (34 millió forint) gyűjtöttek össze, alig egy nap alatt.

 

A merényletben egy másik amerikai katona is megsérült, őt helikopterrel szállították a bagrami légitámaszpontra, állapota stabil. A támadóval az afgán erők végeztek. Az elmúlt négy hónapban ez már az ötödik „belső támadás” volt amerikai katonák ellen. A tálibok előszeretettel környékezik meg az afgán hadseregben szolgálókat, hogy hajtsanak végre merényletet a velük együtt harcoló, vagy őket kiképző koalíciós erők tagjai ellen.

 

FOTÓ: US Department of Defense / Staff Sgt. Benjamin Gonsier

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt kérik, hogy halkabb legyen a háttérzene is a járvány alatt.

Míg a választás előtt az egyik legnépszerűbb politikus volt Igor Matovič, a koronavírus-járvány második hulláma és a kormányzása körüli botrányok kikezdték a támogatottságát.

Az olténiai Deveseluban inkább szavaztak egy halottra, mint a másik két jelöltre.

Egyre több a fertőzött, a tesztkapacitásokat nem növeljük, és sajnos egyre többen vesztik életüket a koronavírus miatt. Mutatjuk, hogyan terjed a járvány Magyarországon és a környező országokban.

Köszi, két kommentelő!

Habár a székely fővárosnak nevezett városban ma a magyarok már nincsenek többségben, a román szavazatok felaprózódása miatt Soós Zoltán nagyot tudott nyerni.

A független Nicușor Dan lett Bukarest főpolgármestere. Az exit poll eredmények szerint 47 százalékot szerzett, jelentősen megelőzve a 39 százalékot hozó szocdem Gabriela Fireat.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Vitatható ökopolitika Schiffer Andrással október 3-án.

Ezt is szerettétek

A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző iskolája egy-egy nagy értékű okosbútorral lesz gazdagabb.

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Twitter megosztás Google+ megosztás