Hányózacskó a jegy az Undorító Ételek Múzeumába

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.03. 18:53

Rothasztott cápahús és hering, kukacos sajt és hírhedten büdös gyümölcs – ezek is megtalálhatóak a rendhagyó svédországi kiállításon.

Hányózacskó a jegy az Undorító Ételek Múzeumába

Nem a borban ázó halott egereknek és nem is a kukacos sajtnak a legszörnyűbb az íze, hanem az izalandi rothasztott cápának – állítja Samual West, az Undorító Ételek Múzeumának kurátora. Igen, már olyan is van, hogy Undorító Ételek Múzeuma (Disgusting Food Museum), ám ez sajnos nem Magyarországon, hanem a svédországi Malmőben található meg és a Reuters számolt be róla.

A múzeum honlapja szerint a kiállításon a világ nyolcvan legundorítóbb étele található meg, ezek közül van, amit meg is lehet kóstolni. A kiállított finomságok között megtalálható

a „Cuy”, vagyis a sült tengeri malacok Peruból, a „Durian”, ami egy hírhedten büdös gyümölcs Thaiföldről vagy a „Surströmming”, ami a svédek rothasztott heringjét jelenti.

Samuel West a Reutersnek azt is elmondta, már volt, hogy hánytak a múzeumban, de ez nem probléma, mert az oda szóló jegyeket hányózacskókra nyomtatták.

FOTÓ: Disgusting Food Museum / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek