Hová álljanak a belgák? A gondolatszabadság-rangsor élére!

Szerző: Pintér Bence
2018.11.01. 09:23

Belgium az ateisták és szabadgondolkodók egyik legnagyobb paradicsoma: ez történik, ha nem állítjuk meg Brüsszelt!

Hová álljanak a belgák? A gondolatszabadság-rangsor élére!

Belgium, Hollandia és Tajvan végzett a International Humanist and Ethical Union (Nemzetközi Humanista és Etikai Szövetség) éves gondolatszabadság-indexén – írja a The Bulletin.

Ez azt jelenti, hogy például ha ateista vagy humanista vagy, akkor ezekben az országokban fognak a legkevésbé beléd kötni.

A szervezet hetedik alkalommal vizsgálódott a tárgykörben 196 országban, de először hozták nyilvánosságra az eredményeket országonként. Arra próbálják ráirányítani a figyelmet, hogy a világ sok részén éri hátrány és megkülönböztetés azokat az embereket, akik nem hívők.

Egyébként Franciaország és Japán is a lista tetején végzett, míg Szaúd-Arábia, Afganisztán és Irán voltak a sereghajtók, de a lista végefelé található a muszlim országok többsége mellett Olaszország, Kína és Izrael is.

Magyarország a 121., de ezen a listán ez nem azt jelenti, mint általában, hogy szomszédunk a listán valami szörnyű diktatúra. Épp ellenkezőleg: Magyarország környékén található például Dánia, Kanada, Finnország és Új-Zéland.

Itt lehet böngészni a listát, itt pedig részletesen kiderül, hogy mit jelentenek a különféle színek.

NYITÓKÉP: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek