+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. október 31. szerda, 19:00
Mára is kiolvastuk helyetted az internetet. Van itt túlzottan tájékozott kormánypropaganda, csicskító párbeszédes és egy kevéssé sikeres Erdei Zsolt is!

1. Végre megtudtuk, mit csinál Rogán Antal! Az Átlátszó megszerzett egy szeptemberben aláírt szerződést, ami szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel. Megkérdezték a Kormányzati Tájékoztatási Központot is róla, hogy pontosan mire költi a közpénzt, megkapták a válasz: „Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.”

 

2. Már megint kicsit szarabb helyen élünk, mint amilyennek tegnap hittük: a kormánymédiából tudta meg az Index újságírója, Dezső András, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, valaki a 888-nál ugyanis hamarabb tudta meg ezt nála. Ráadásul azért emelnek vádat, mert Dezső kiderítette, már megint kamuzik a köztévé. 

 

Egy Natalie Contessa af Sandberg néven bemutatott, magyar származású svéd nő azt állította, annyira fél a menekültektől, hogy inkább Magyarországra költözik, de kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, Svédországba menekültként érkeztek korábban anyjával, mellesleg hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban. Az eljárás személyes adattal való visszaélés miatt indult.

 

3. Kedden vált hivatalossá, hogy 6810 dolgozójától megválik a kormány, a Népszava szerint pedig már aznap megkezdték a kirúgásokat. Az elküldött emberek számítógépeit abban a pillanatban lekapcsolták, ahogy átvették a felmondó levelüket. A legrosszabbul az Innovációs és Technológiai Minisztérium áll: ott 517 státust törölnek, a Belügyminisztériumban 401-et, a Miniszterelnöki Kabinetirodán viszont  csak 10 helynek intettek búcsút. 

 

4. A párbeszédes Szabó Tímea megtette, amit mindenki szeretne egyszer az életben: jelezte a parlamentben mellette megállás nélkül szövegelő Németh Szilárdnak, hogy maradjon már csendben! Az erről készült videót Tordai Bence Párbeszéd-képviselő készítette és tette ki a Facebookra.

 

 

5. Erdei Zsolt elfogadja, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) hivatalos eljárást indít, bár nem ért vele egyet - írja az MTI. A szövetség azt vizsgálja, a sportvezetésbe tavaly belekóstolt Erdei alatt hogy ment csődbe a szövetség a Budapesten rendezett ifjúsági világbajnokság.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártót Szlovákia barátjának tartja, Orbán tanácsára fordult hozzá, hogy segítsen felvenni a kapcsolatot az oroszokkal. Matovič a pozsonyi magyar nagykövet berendelésére és a Szijjártó Pétert ért szlovákiai kritikákra reagált így.

Már amennyiben ezt az iskolaigazgató engedélyezi, és a felkészítő tanár is vállalja. A középiskolai felvételi szóbeli fordulója sem marad el.

A kifejezés a Szovjetunió által megszállt területek határzárára, és a kelet-nyugati világ között feszülő ideológiai ellentétre egyaránt utalt. De honnan származik ez a név?

A bölcsődéket nyitva hagyják, de lehet, hogy később bezárják. A virágboltok nőnap után zárnak, míg „az élethez nem szükséges” szolgáltatások már hétfőtől.

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás