A legszegényebb városban kerül a legtöbbe focit nézni Magyarországon

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.31. 20:37

Miskolcon drágább kimenni egy NB I-es meccsre, mint bárhol Budapesten. Felcsúton viszont legalább a jegy olcsó.

A legszegényebb városban kerül a legtöbbe focit nézni Magyarországon

Igazán fontos statisztikát hozott le a Csakblog, a Budapest Honvéd focicsapatának szurkolói blogja. A szerző a kispesti csoda elemzése helyett a jegyárakkal foglalkozott kicsit, hiszen mégis csak ez a legjobb fokmérője, mennyire akarja bárki a tömött stadionokat. Elég meglepő eredmény született.

A magasan a legtöbb pénzzel dolgozó, és budapesti lakhelye miatt eleve az ország legjobban keresőinek szóló Fradi csak a harmadik tudott lenni jegyárakban a maga 2891 forintos átlagával, hiszen megelőzte két kelet-magyarországi csapat!

Konkrétan az ország legszegényebb régiójának központjában, Miskolcon kerül a legtöbb pénzbe egy focimeccs,

átlagosan 3426 forintot kell fizetni egy jegyért, a második helyen pedig az NB I-ben is teljesen érthetetlen módon szereplő Kisvárda van 2937 forinttal.

A miskolci jegyárak nem csak Borsod anyagi lehetőségeit ismerve viccesek, hanem azért is, mert amúgy az új stadionban parádézó Diósgyőr a szezon legeleje óta kieső helyen áll, és semmi nem utal arra, hogy jobb helyre kerülhetne mostanában. 

A luxusmeccsektől jóval lemaradva jönnek a többiek: a Budapest Honvédnál csak 1979 forint az átlag, az MTK-nál 1798. A továbbra is albérletben játszó Videoton 1400 forinttal dolgozik, Pakson 1299, Mezőkövesden pedig 1264 forint a tökéletes hétvégi szórakozás.

Az ár-érték arányt a legjobbak Újpesten és Felcsúton érzik: előbbi hazai meccseire átlag 869 forintért be lehet jutni, Orbán Viktor kertjének díszébe pedig stabilan 800 a jegy.

Ha valakit érdekel, pontosan hogy jöttek ki ezek a számok, az ide kattintva már böngészhet is!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek