+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

1. Az Alkotmánybíróság elé kerül a „hajléktalantörvény”, miután a Kaposvári Járásbíróság felfüggesztette egy 54 éves férfi ügyében zajló eljárást, és kezdeményezte az október 15. óta hatályban lévő jogszabály egyedi normakontrollját. Ezzel párhuzamosan egy pécsi bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást egy helyi hajléktalannal szemben, ami ellen a rendőrség nem fellebbezett.

 

2. Pert nyert Juhász Péter a közmédia ellen. A választások után megszűnt Együtt korábbi politikusát két millió forint sérelemdíj illeti meg, és az MTVA-nak emellett négy főműsoridős adásban is közölnie, hogy valótlanságokat állítottak Juhászról. A sérelemdíjra a fideszes Deutsch Tamás gyorsan be is jelentkezett, mivel korábban fél milliót nyert egy Juhász ellen folytatott perben, ám az összegből idáig csak 50 ezret törlesztett a korábbi ellenzéki politikus.

 

3. Ma jelentették be, hogy hétfőtől 116 településen szünetelni fog a szemétszállítás, ami mintegy 125 ezer családot érint. Nagy aggodalomra  azonban nincs ok, a katasztrófavédelem már szervezi a szemét elszállítását. Az erre hivatott vállalat részben a rezsicsökkentés miatt került szorult anyagi helyzetbe, mivel évek óta nem emelhettek díjaikon, ezáltal tetemes hiányt halmoztak fel.

 

4. Nagy bajok vannak nyugdíjfronton, legalábbis erről beszélt azt ATV reggeli műsorában Farkas András nyugdíjszakértő. Évi 14 milliárd forinttal több jutna erre a célra, ha nem fizetné ki az állam ezt a pénzt egy még mindig létező szociális együttműködési egyezmény alapján egykori szovjet állampolgároknak.

 

5. Az amerikai hatóságok vélhetően elfogták azt a bombagyárost, aki az utóbbi napokban több levélbe rejtett robbanószerkezetet küldött Donald Trump amerikai elnök ismert kritikusainak.Kköztük két volt elnöknek, Barack Obamának és Bill Clintonnak is.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Puebla állam kormányzója, Luis Miguel Barbosa valószínűleg megnyerte a félretájékoztatási versenyt online beszédében.

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás