+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. október 25. csütörtök, 20:47
Azt is megkérdeztük az LMP ifjúsági szervezetétől és a Momentumtól, elmennek-e egymás tüntetéseire.

Az egyetemeken ezen a héten és a jövő hétvégén hosszú hétvége, illetve őszi szünet is van, a Lehet Más a Jövő viszont szeretné, ha azok is kifejezhetnék a CEU-val kapcsolatos véleményüket, akik most haza utaztak – erről beszélt Pitz Dániel, a szervezet elnöke az Azonnali kérdésére, miért várnak november 7-ig, hogy demonstráljanak a CEU mellett. 

 

Miután az LMP ifjúsági szervezete mellett a Momentum volt még a másik párt, amelyik rövid időn belől demonstrációt hirdettek a CEU mellett, még hozzá holnapra, ezért arról is megkérdeztük Pitz Dánielt, elmennek-e a pénteki tüntetésre. Elmondta:

 

nem hivatalosan, de ott lesznek a Momentum tiltakozásán.

 

Ez azt jelenti, hogy tagjaik elmennek, de nem viszik magukkal a szervezet logóit vagy molinóit. Egyébként Pitz Dániel szerint ők keresték a Momentumot, hogy tudnának-e valamilyen formában együttműködni a demonstrációk kapcsán, de a párt még csütörtök délutánig nem jelzett nekik vissza.

 

Az Azonnali kérdésére viszont a Momentum azt válaszolta,

 

„egyelőre nem volt egyeztetés a két párt között, de mindenkit és minden pártot várunk a holnapi rendezvényünkre. Az LMP tüntetését illetően pedig tagjainkra bízzuk, hogy részt vesznek-e rajta”.

 

A CEU-üggyel kapcsolatban itt, illetve itt olvashattok részletesebben.

 

FOTÓ: CEU / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az biztos, hogy 2020-ban soha nem látott számú embernek kerül be a mindennapi életébe az online piálás a haverokkal. De igazából van ennek bármi értelme? Leteszteltük!

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás