Bibliai verzió készül a Pokémon Góból

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.25. 10:20

Az év legszórakoztatóbb játékának ígérkezik a szentek gyűjtésével foglalkozó Follow JC Go.

Bibliai verzió készül a Pokémon Góból

Egészen meglepő módon próbálja elérni a katolikus egyház a fiatalokat: egy Pokémon Góhoz hasonló játékot gyárt – írja a The Verge. Az alapvető különbség az lesz, hogy szörnyek helyett katolikus szenteket és egyéb fontos bibliai figurákat kell majd begyűjteni, harc helyett pedig egy jó kis imádkozással üthetjük el az időnket.

A Follow JC Go (Kövesd Jézus Krisztust Go) névre hallgató játékot nem a Vatikán fejleszti, hanem a Fundación Ramón Pelé nevű flordiai keresztény csoport, de Ferenc pápa már most óriási rajongója az ötletnek.

„A pápa nem túl nagy kütyürajongó, de nagyon megörült, mikor megtudta, hogy össze akarjuk kötni a technológiát az evangelizációval" – mondta a Crux Nownak a szervezet ügyvezető igazgatója, Ricardo Grzona. 

Bár még nem nyilvános, annyi már biztos, hogy a küzdelmet bibliai kvíz helyettesíteni, és természetesen etetni és itatni sem kell majd a szentjeinket, helyette olyan jótanácsokkal látnak el minket, hogy menjünk ki virágokat szagolni, esetleg templomba.

A Follow JC Go Androidra és iOS-re is készül, spanyolul, portugálul, olaszul és persze angolul is játszható lesz. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek