Sztálinná montírozott Orbánt tett a Jobbik a Fidesz-székház kerítésére

2018.10.23. 16:30

Elkezdte a Jobbik az ellenállást: a legfőbb ügyész kapujára lakatot, a Fidesz-székház kerítésére Sztálinná montírozott Orbánt ábrázoló molinót raktak.

Sztálinná montírozott Orbánt tett a Jobbik a Fidesz-székház kerítésére
Odament Polt Péter legfőbb ügyész házához, és lakatot tett a kerítésre kedd reggel Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő.

Az erről szóló videót a Jobbik október 23-i rendezvényén mutatták be. Az akció azt fejezi ki, hogy ha a legfőbb ügyész tovább folytatja a bűnözők mentegetését, akkor ő is lakat alá kerül – derült ki Jakab Péter Jobbik-szóvivő beszédéből, aki azt is elárulta: több ilyen akciót is véghezvittek ma a fővárosban.

Az akciókról szóló videókat a jobbikos ünnepi rendezvény beszédei között mutatják be. A második videóban

Ander Balázs jobbikos képviselő a Lokál című kormányzati bulvárlapból egy kötegnyit dobott be a fidesz Lendvay utcai székházába: a kerítésre egy molinót is kitett, amelyen egy Sztálinná photoshoppolt Orbán látható.

A Jobbik által bemutatott videó tanúsága szerint az akció után rendőrök kérdezgették a jobbikost.

A Jobbik harmadik „ellenállója”

Varga-Damm Andrea, aki a Közjegyzői Kamaránál, a bírósági végrehajtóknál, és az OTP-nél is akciózott.

A jobbikos képviselő devizahitelesek kisemmizésére hivatkozva „ők teszik utcára az embereket” és „Fidesz-behajtók” feliratú matricákat ragasztott az épületekre. A videó legvégén egyébként megjelenik Csányi Sándor OTP-vezér is, akinek Varga-Damm magyarázatként büszkén mosolyogva bejelenti, hogy „ellenállunk!”

A Jobbik ünnepi rendezvényén egyébkén „ellenállócsomagokat” is osztogatnak, amiben például aszfaltkréta, matrica és festékszóró van. A rendezvény egyik szlogenje, hogy „nem leszünk Orbán szolgái.”

Sneider Tamás pártelnök a Jobbik ünnepségén többek között arra szólított fel, hogy ne asszisztáljanak Orbán rendszeréhez. Az ellenzéknek azt üzente, bojkottáljanak médiafronton is, ne menjenek be olyan csatornákhoz, csak akkor hívják be őket, ha pocskondiázni kell őket. Szerinte Orbán minidiktátor, Deák pedig az egyik legradikálisabb lett volna, ha olyan renszert lát maga előtt, mint a mostani, hiszen nem lehet kiegyezni ezzel az „enyveskezűvel” – mondta Sneider az '56-ra (és nem 1848-ra) emlékező tüntetésen.

Azt már dühösen, a pulpitust csapkodva tette hozzá, hogy „soha nem pusztult még így a magyar, mint Orbán alatt.” 

Ez a rendszer egyre durvább lesz. „Csak az jöjjön a Jobbikba, aki mindent tud vállalni”, mert nincs hova hátrálni – adta ki a jelszót Sneider.

A beszéd után színpadiasan meggyújtották „a szabadság lángját”, és az „Adjon az Isten szebb jövőt!”-skandálás is felhangzott.

FOTÓ: Ander Balázs / Facebook

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek