+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2018. október 23. kedd, 07:50
Az amerikai környezetvédelmi szabályozásnak hála feleannyi ember halt meg a légszennyezés miatt 2010-ben, mint 1990-ben.

Amikor ezen a még mindig kellemes őszi reggelen kinézek a tizedik emeletről a Gellért-hegy, Dél-Buda és Csepel felé, akkor a napfelkeltét kéne látnom. Ehelyett a inkább azt nézem, ahogy a város látszólag egy fojtogató szmogfelhőbe takarózik – de szmogriadó nincs, sőt.

 

Szóval nem teljesen irreleváns információ, hogy

 

a környezetvédelmi szabályozások miatt 1990 és 2010 között felére esett a légszennyezéssel kapcsolatban elhunytak száma az Egyesült Államokban

 

egy kutatás szerint – írja az Earther.

 

Az ezzel kapcsolatos halálozások száma a kutatók szerint a Clean Air Act („Tiszta levegő”-törvény) és a különböző államok emissziós szabályozásai miatt estek vissza. 1990-ben 124 ezren hunytak el a légszennyezés következtében, 2010-ben azonban már csak 59 ezren; ráadásul a kutatók optimisták az elmúlt nyolc év adataival kapcsolatban is, mivel a szennyező anyagok koncentrációja az elmúlt nyolc évben tovább csökkent.

 

Tehát ezért fontos, hogy törvényileg szabályozzuk a környezetszennyezést. Mivel egy gyors reggeli séta nyomán még mindig a torkomban kapar a szmog, ezért nézzük, mi a helyzet most Budapesten:

 

az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a szeles időjárás hatására a levegőminőség kiválóan alakul,

 

és a Légszennyezés.hu szerint sem lépi át semmilyen szennyező anyag az egészségügyi határértéket. Egyedül a szálló por koncentrációja esik a „tűrhető” kategóriába. Én pedig nem tudom, mitől köhögök.

 

NYITÓKÉP: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás