Lehet, hogy hosszú hétvége van, de fontos híreink akkor is vannak!

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.19. 19:49

Trutymós Duna, hajléktalanperek, a Fidesz újabb háborúja, nagyon megy az élet!

Lehet, hogy hosszú hétvége van, de fontos híreink akkor is vannak!

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. 13:36-kor egyszerre jött három értesítés a Facebookon, hogy élőben vannak általam kedvelt oldalak. Az ok pedig az volt, hogy megkezdődött az első büntetőtárgyalás egy hajléktalan ellen, aki életvitelszerűen tartózkodott az utcán. Azóta lement még egy tárgyalás, mindkét személyt figyelmeztetésben részesítette a bíróság. Mindenesetre október idusa óta egyszerre van az az érzése az embernek, hogy Kafka, Orwell és Örkény országában él.

Az egyik elítélt hajléktalan, Oláh Kálmánné dolgozott a belügyminisztériumban is, majd takarított, míg élettársa halála után utcára nem került.

Elmondása szerint sokan segítettek neki, a szállón pedig azért nem maradt, mert ott gennyes lábú, büdös emberek vannak. A Város Mindenkié csoport rögtönzött is egy tüntetést a bíróság elé, nem győzik mondogatni, hogy a törvény egyáltalán nem old meg semmit.  

2. A Fidesz minden nap kitalál egy háborút, a kormány ugyanis most a homeopátia ellen fog küzdeni, miután Lázár János tegnap a dohányzás ellen húzta le sisakján a rostélyt. Ma nyújtottak be az Országgyűlésnek egy, az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ebben több törvényt is módosítana a kormány, hogy visszaszorítsa a homeopátiás készítmények forgalmazását. A homeopátiás szereket ugyanis nem könnyű betiltani, mert az EU-ban egységes gyógyszerkönyv van, s abban nem tesznek különbséget a homeopátiás és nem homeopátiás szerek közt. Csak eszébe ne jusson a kormánynak óriásplakátokon üzenni Brüsszelnek emiatt.

3. Úgy tűnik továbbá, hogy hivatalosan is vége szakadt a repülőgate-nek, ugyanis a Honvédelmi Minisztérium ma maga megcáfolta az LMP-s Demeter Márta arra néző értesüléseit, hogy Orbán Viktor lányát, Flórát egy Ciprusról hazatartó katonai géppel hozták volna az országba. Demeter leégette magát, ráadásul kapott egy feljelentést is, a Fidesz parlamenti frakciója trartotta fontosnak ezt megtenni, szerintük az LMP-s képviselő nem nyilvános adatokat hamisított és tett közzé politikai haszonszerzés céljából. 

4. Az alacsony vízszintnek megvan az a hátránya, hogy nehezebben lehet hajózni. És megvan az az előnye, hogy a lakosság észreveszi, ha valami iszonyatosan undormányos trutymó szivárog a Dunába. Mert ez történt, és a Greenpeace meg is állapította, hogy a rég bezárt Óbudai Gázgyárból mindenféle rákkeltő anyag szivárog, arzéntól kezdve a benzolig. A Greenpeace azonnali intézkedéseket vár a kormánytól. Mi még hozzátesszük, hogy az ország fő környezetvédőjétől is elvárjuk, tegyen meg minden tőle telhetőt.

Most légy Áder, János!

5. A végére legyen egy kis EU is: barátaink a történelemben és illiberalitásban kaptak egy gyomrost az Európai Bíróságtól, ugyanis az elrendelte a sokszor vitatott új lengyel legfelsőbb bírósági törvények végrehajtásának felfüggesztését. A lengyel kormány ugyanis nagyon kényszernyugdíjazni akarja a legfelsőbb bírákat, így 65 évben állapította meg a nyugdíjkorhatárt. Maga az AB elnöke is felszólítást kapott, de nem ment nyugdíjba. Mateusz Morawiecki legyel miniszterelnök azt mondja, megkapták a döntést, és elemzik. 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek