Robin Williams öngyilkossága ihlette az RHCP egyik számát

Szerző: Petróczi Rafael
2018.10.17. 07:36

A fájdalom nagyon jó inspirációs forrás Anthony Kiedis, a Red Hot Chilli Peppers énekese szerint. Még egy dalt is írt arról, hogy nem szabad elítélni az öngyilkosokat. Például Robin Williams egykori színészt.

Robin Williams öngyilkossága ihlette az RHCP egyik számát

Kate Spade, divattervező és üzletasszony, Chris Cornell, a Soungarden énekese, Chester Bennington, a Linkin Park énekese, Robin Williams, Oscar-díjas színész: csak pár név az elmúlt évekből, akik öngyilkosságot követtek el. 

Az utóbbi személy halála ihlette az amerikai rockzenekar, a Red Hot Chilli Peppers egyik dalát – mondta el a banda énekese, Anthony Kiedis a Dash rádiónak adott interjújában. Mint kifejtette: a fájdalom, a szenvedés és a nehézségek szerinte nagyon jó inspirációs források, és a 2016-os The Getaway című albumunk több dalát is ezek ihlették.

„Josh, a gitárosunk kitalált egy gyönyörű dallamot, amelynek szövegéhez Robin Williams halála adta az ihletet, ami valamiért nagyon mélyen érintett. Úgy éreztem, hogy egy szentet veszítettünk el. Lehet, hogy voltak gondjai, és igazából nem is szerette a vígjátékait, de akkor is rengeteget adott az embereknek, és az egész lényéből áradt valami, ami jobb hellyé tette a világot. (...)

Még egy dalt is írtam arról, hogy nem szabad elítélni azokat, akik öngyilkosok lesznek, mert el sem tudjuk képzelni, milyen mértékű fájdalmat élnek meg.

Robin 63 éves volt és felnevelte a gyerekeit úgy, hogy nem tudhatjuk, mit élt át közben és mennyire szenvedett, ezért úgy gondolom, nincs jogunk elítélni azért, hogy idővel feladta” – magyarázta az énekes.

A műsorvezető rákérdezett, hogy melyik dalt ihlette a színész-komikus halála, ám ezt sajnos nem tudhattuk meg. Ahogy Anthony Kiedis elmondta:

„Ez a felvétel soha nem készült el.”

Ha a Robin Williams öngyilkossága inspirálta RHCP-szám nem is, de a The Getaway lemez címadó dala alább megtalálható.

NYITÓKÉP: Wikipedia

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek