Mit szólsz a lakástakarék állami támogatásának kinyírásához?

2018.10.17. 10:16

A Fidesz nagyon gyorsan lezavarta a kérdést, de mi a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk a hét kérdésében.

Mit szólsz a lakástakarék állami támogatásának kinyírásához?

Nehéz érteni néha Fidesz sebességét, amivel kinyír valamit, márpedig a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését olyan gyorsan elvégezték, hogy mindenki csak néz ki a fejéből.

Bánki Erik képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kedden benyújtott az Országgyűlés elé egy javaslatot, s

meg is szavazták, mielőtt az országnak lett volna ideje rendesen sopánkodni egyet.

Aztán még tegnap aláírta a függetlenségéről és a parlamenti elhajlások fölött vasszigorral való elnökléséről méltán híres Áder János államfő.

Sőt, mit hogy szakma meg ellenzék! Még szegény Grób János, pécsi KDNP-s képviselőnek is alig adtak időt, hogy sefteljen az utolsó pillanatokban még lakástakarék-ügyben, állítólag már csak a jó barátoknak tud segíteni.

Persze a kormány alig érvel, inkább cselekszik: mondtak valamit arról, hogy úgysem épülnek új lakások ennek segítségével, meg a bankok extraprofitja miatt is szükséges ezt meglépni, de az erről szóló parlamenti vita nehezen nevezhető érdeminek. Bánki banki extraprofitról és a hatékonyság hiányáról beszélt, az ellenzék meg kérte, hogy definiálja az extraprofitot. Az ügyben megszólalt egy-két független  közgazdász is, de tudjuk, ugye, hogy a szakértelem csak bolsevista trükk.

A hét kérdése pedig hozzátok, hogy ti hogyan értékelitek a Fidesz újabb, – szerintük – előremutató lépését?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek